Obradović pred Albu posebno apostrofirao jednog igrača

Košarkaši Partizana se ove sezone nakon devet godina vraćaju u Evroligu, i to pod vođstvom najtrofejnijeg trenera u ovom takmičenju Željka Obradovića, koji je trenersku karijeru upravo otpočeo osvajanjem titule šampiona Evrope sa crno-belima.

Takmičenje u elitnom evropskom takmičenju Partizan otpočinje sutrašnjim gostovanjem protiv Albe, a o protivniku je za “Sport klub” govorio Obradović.

Da budu maksimalno motivisani. Da izađemo i da budemo svesni da je ovo fantastična prilika. Znamo da će u Berlinu biti i nekih naših navijača, ali je mnogo važnije da igramo protiv iskusne ekipe koja je dugo zajedno, imaju prepoznatljive automatizme u igri, u svakoj situaciji znaju kako da reaguju. Imaju igrača koji je duša tima, Luk Sikma, koji je praktično na poziciji četiri i pet ali igra kao plejmejker, ocenio je trener Partizana, pa dodao:

Mi smo se pripremali, radili smo sve ono što radimo pred svaki meč ističući u prvi plan njihove kvalitete. Alba je izvanredno organizovan klub i u svakom takmičenju ima ambiciju i prvaci su Nemačke nekoliko godina, zaključio je Obradović.

On je prokomentarisao i rekordan broj sezonskih ulaznica kada je Evroliga u pitanju.

Priča se ovih dana što je neka vest u celoj Evropi je odjenkula taj broj pretplatnih karata. Ja ponavljam nekoliko dana to da kad ti neko veruje najmanje što možeš da uradiš je da izađeš na teren i da daš sve od sebe. Igrači treba da shvate da želimo da igramo timski i kolektivno. Svi oni imaju kvalitet da iskoče i daju veliki broj poena. Najvažnije je da igramo rezonski, da je selekcija šuta dobra i da se lopta što više kreće u napadu, istakao je trener crno-belih.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Kevin Panter napušta Partizan!?

Partizan je rešio pitanje trenera za anrednu sezonu, pošto je na radost svih navijača crno-belih Željko Obradović produžio ugovor...

POVEZANE OBJAVE