EL: Pobede gostiju, Kalinić dvocifren

Pored Anadolu Efesa i berlinske Albe, koji su večeras nažalost bili bolji od večitih rivala iz Srbije, pobede na startu elitnog takmičenja zabeležili su još i Olimpijakos i Monako, obe na gostovanjima.

Pirejski klub je bio bolji od Barselone sa 80-70.

Posle izjednačenog prvog poluvremena, gosti su u završnici treće deonice došli do dvocifrene prednosti posle pogodaka sa linije za slobodna bacanja Ajzee Kenana (57-47).

Vođstvo na granici dvocifrenog zadržali su i do samog kraja susreta, za uvodni trijumf u ovoj sezoni i osvetu za poraz u Beogradu u meču za treće mesto na F4.

Najefikasniji na utakmici bio je Aleksandar vezenkov sa 20 poena, na šta je dodao i 7 skokova, dok su Džoel Bolomboj i Jorgos Larencakis zabeležili po 12.

U poraženom timu je Nikolas Laprovitola upisao 16 poena, uz 3 asistencije i 2 skoka, dok je naš reprezentativac Nikola Kalinić imao 11 poena uz po skok i asistenciju.

Kao gost je slavio i Monako koji je ubedljivo savladao Virtus iz Bolonje sa 83-66.

Francuski predstavnik je do prednosti došao početkom drugog perioda i više je nije ispuštao do kraja. Kada su u trećem kvartalu poenima Majka Džejmsa stekli dvocifreno vođstvo (54-43), nije bilo povratka za sastav Serđa Skariola.

Majk Džejms je na kraju bio i ubedljivo najefikasniji sa 26 postignutih poena, uz 6 asistencija i 3 skoka, Dialo je zabeležio 15, a Okobo 13 poena.

U poraženom timu je Lundberg imao 14 poena, uz 6 skokova i 2 završna dodavanja, dok su Džordan Miki i Semi Odželedže upisali po 11.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE