JOVANOVIĆ POSLE PORAZA OD ŠAMPIONA EVROPE: Zadovoljan sam karakterom tima

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da naprave veliko iznenađenje na startu Evrolige, na gostovanju aktuelnom šampionu Anadolu Efesu.

Izdržali su creveno-beli u ravnopravnoj borbi sve do poslednje četvrtine, a trener Vladimir Jovanović locirao je uzroke poraza.

Imali smo problem sa izgubljenim loptama u dugom poluvremenu. U napadu nismo kontrolisali igru kao u prvom. Imali su dosta skokova u napadu, davali neke lagane poene i igrali sa većom energijom u drugom poluvremenu i na to nismo odgovorili na pravi način. Odigrali smo solidno, prvo je kolo, moramo da popravimo i odbranu i napad. Siguran sam da ćemo biti bolji u narednoj utakmici, rekao je Jovanović.

On smatra da je potrebno vreme kako bi sve došlo na svoje mesto, usled velikih promena u timu.

Prve utakmice su uvek opasne i teške. Imamo dobar tim, ali i četiri nova igrača. Da bi se uklopili u naš sistem biće potrebno vremena. Pričali smo pre igrača sa igračima, tokom utakmice se dobro branili. U prvom poluvremenu su nam nedostajalo poeni u tranziciji, dozvolili smo im skokove u napadu i imali smo problem u odbrani niskog posta na Bentilu, ocenio je trener šampiona ABA lige, pa dodao:

U drugom smo popravili odbranu i počeli da pronalazimo igru u tranziciji i u poslednjem kvartalu smo prelomili utakmicu. Nije ovo bila savršena utakmica u napadu, ali smo pokazali moć u odbrani. Zadovoljan sam karakterom tima koji je dao sve od sebe da bi dobio utakmicu u poslednjoj deonici, jasan je na kraju bio Jovanović posle debija na klupi u elitnom takmičenju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE