NAPUSTIO NBA PA PORUČIO: Ne mogu da prihvatim tako nešto

Čini se da je skoro Tomaš Satoranski kao ekstratalentovani plejmejker sa vrhunskim fizičkim predispozicijama napustio Barselonu i uputio se u NBA ligu.

Tada je postao igrač Vašington Vizardsa, ali nije nikada bio posebno zadovoljan sa one strane okealna, gde je promenio četiri kluba, pa je rešio da se ovog leta vrati u redove starog kluba kao već prekaljeni igrač.

Jasno je da poslednja sezona nije bila dobra za mene. Poslednja dva meseca sa Vašingtonom su bila dobra, ali kompletno moje iskustvo u NBA ligi imalo je mnogo uspona i padova. Prva i poslednja godina bile su mi najteže u NBA, a između, tokom dve godine u Vašingtonu i još dve u Čikagu osećao sam se dobro. Imao sam dobru rolu, minute… Kada sam stekao poštovanje, dobio sam drugi ugovor koji mi je doneo mnogo važnju ulogu, priznao je Čeh, ali…

Nijednog trenutka nije postojala ideja da živim u SAD. Sada se nalazim u trenutku života i karijere kada želim da se takmičim, da osvajam trofeje, ne samo da čekam šansu, jasan je Satoranski u intervjuu koji je dao Eurohoops-u.

Smetala mu je i nesigurnost koja je na snazi u najjačoj ligi sveta.

Sve to su razlozi zašto sam odlučio da se vratim. Osim toga Barselonu volim mnogo. Klub mi je ponudio stabilnost za svoju decu i porodicu. U NBA ligi čak i kada imate dobar ugovor, svakog dana možete da budete trejdovani, otkrio je plejmejker.

Objasnio je da mu ne odgovara sistem po kom se funkcioniše preko “bare”.

Ne bih rekao da je to najgora stvar u NBA ligi, ali najteža svakako jeste. NBA je biznis, nešto što jednostavno nikada ne mogu da prihvatim kao takvo. Uvek sam imao posebnu emociju prema košarci, oseti se i tamo ta strast, plaćaju te veliki novac da bi igrao, ali ponekad je biznis previše umešan u sve, zbog čega je jako teško da stvorite bilo kakvu timsku hemiju. Vidite samo kako je Španija uspela na Evrobasketu. Meni je bilo posebno teško jer imam malu decu, a verujem da se isto tako osećaju i drugi igrači, istakao je povratnik u redove Barselone.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milojević nakon remija: Evo šta je izjavio trener Zvezde

Fudbaleri Vojvodine i Zvezde odigrali su nerešeno u Novom Sadu u okviru 32. kola Superlige Srbije, a rezultat...

POVEZANE OBJAVE