Težak poraz Partizana u Berlinu uz stotku Albe

Košarkaši Partizana ubedljivo su poraženi na startu Evrolige protiv Albe u Berlinu sa 100-84.

Presudna je bila neverovatna serija domaćina krajem prvog i početkom drugog perioda, posle koje više nije bilo povratka za tim Željka Obradovića.

Trojkom Olindea Luisa Albatrosi su poveli 5-0 na startu i kao da su nagovestili kako će izgledati prvo poluvreme.

Prvi koš za crno-bele postigao je Balša Koprivica, tako prekinuvši uvodnu seriju, ali je odmah usledila nova trojka, u režiji najboljeg igrača domaćina Luka Sikme.

Partizan se ipak vratio potpuno zahvaljujući, u prvom poluvremenu sjajnom Dante Egzumu, ali se potom zaigrao naturalizovani hrvatski košarkaš Džejlin Smit sa pet uzastopnih poena, na šta je opet odgovor imao mladi Trifunović za 16-16.

Tada je međutim usledila neverovatna serija nemačkog tima, koji je do kraja prvog dela postigao 17 poena, a dopustio da primi samo 2! Tako je Genzalesov tim poveo sa 33-18 posle prvih 10 minuta.

Ni tu nije bio kraj. Gabrijele Prosida je nastavio veliku seriju na početku drugog perioda sa 5 uzastopnih poena, za prednost od čak 38-18, pa je bilo +20 posle nepunih 12 minuta igre.

Ponovo je sa dva poena, poput završnice prve četvrtine, samo nakratko ovaj zapanjujući niz prekinuo povratnik u redove crno-belih Danilo Anđušić, a zatim je usledilo novih 8-0.

Anđušić je sa dve trojke koliko-toliko probudio Partizan, ali se na veliki odmor ipak otišlo sa velikim minusom od 18 poena, pošto je tim Željka Obradovića gubio sa 61-43.

Uzvratili su gosti serijom 11-3 posle povratka na parket posle 4 uzastopna poena Egzuma, ali nisu na tom talasu uspeli da urade nešto više, pa se umesto toga zaostatak ponovo povećao gotovo do nivoa sa kraja prvog poluvremena (77-61).

Ništa bitnije se nije promenilo ni u poslednjih 10 minuta, pošto je domaćin rutinski održao veliku prednost.

Na kraju je Dante Egzum bio najefikasniji pojedinac meča sa 22 poena, uz 4 asistencije i 3 skoka, Danilo Anđušić je zabeležio 14, a Zak Ledej i Kevin panter po 13.

Kod pobednika je Tamir Blat imao 16 poena i 4 asistencije, dok je Luk Sikma uz poen manje upisao i po 6 skokova i asistencija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UKOLIKO SE NE DOGODI ČUDO: Poznato kada će Jokić dobiti MVP nagradu

Najveće šanse za MVP nagradu i NBA ligi ima srpski košarkaš i igrač Denvera Nikola Jokić. Srbinu bi to bilo...

POVEZANE OBJAVE