Ubedljiv poraz Zvezde na startu regionalne lige

Vaterpolisti Radničkog sjajno su otvorili sezonu, pošto su na startu prvog turnira Regionalne lige, koji se igra u Kragujevcu, savladali Crvenu zvezdu, rezultatom 15:10.

Bio je to i okršaj nekadašnjeg tandema na klupi srpske reprezentacije, koji je osvojio sve što se može osvojiti, a ovoga puta od bivšeg selektora Dejana Savića uspešniji je bio njegov tadašnji prvi pomoćnik Uroš Stevanović.

Kragujevčani su odlično otvorili utakmicu, pa su već na kraju prve četvrtine imali lepu prednost (6:2).

U drugom periodu tempo igre je malo opao, pa se na pogodak čekalo gotovo pet minuta, pre nego što je Vasić realizovao peterac. Odmah je na drugoj strani odgovorio Nikola Lukić sa dva vezana pogotka i odveo Radnički na „plus pet“ (8:3), a sa tim rezultatom se otišlo i na poluvreme, pošto je Dobožanov skinuo peterac Vasiću.

Nastavili su Kragujevčani u istom ritmu i u drugom poluvremenu, pa su posle nešto više od tri minuta igre otišli na „plus šest“, pogocima Radulovića i Ukropine – 10:4, a tu prednost zadržali su i do ulaska u završnu deonicu – 12:6.

Sve što je Crvena zvezda uspela da uradi, bilo je da ublaži poraz, pogotkom Dušana Markovića, u poslednjim trenucima susreta.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je levoruki Aleksa Ukropina, sa četiri gola, a samo jedan manje postigao je novi evropski prvak sa reprezentacijom Hrvatske, Josip Vrlić, dok su po dva dodali Marko Radulović i Nikola Lukić, koliko i Veljko Tankosić, Gavril Subotić i Vuk Milojević na drugoj strani.

U subotu od 19 časova, na kragujevačkom bazenu, na programu je duel drugog kola, između Partizana i Crvene zvezde, dok u nedelju u isto vreme Radnički dočekuje Partizan.

Radnički – Crvena zvezda 15:10 (6:2, 2:1, 4:3, 3:4)

KRAGUJEVAC – Bazen SPD „Radnički“. Sudije: Milović i Anđelić.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević, Janković, Ćuk 1, Vico 1, Ukropina 4, Panić, Pljevančić 1, Radulović 2, Lukić 2, Vrlić 3, Todorovski, Gavrilović. Trener: Uroš Stevanović.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 2, Gavrilović, Marković 1, Subotić 2, Vasić 1, Banićević, Basara 1, Vukićević, Seman, Milojević 2, Radović 1, Ivanović, Gajić. Trener: Dejan Savić.

NOVI BEOGRAD: G. Pijetlović, S. Rašović 2, Mandić 2, Martinović, Vučinić 1, D. Pijetlović, Gogov 1, Jakšić 2, Perković, Vlahopulos 2, Drašović 2, V. Rašović 1, Fernandez, Šušiašvili 1. Trener: Igor Milanović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE