Zvezda se držala do poslednje četvrtine protiv šampiona Evrope

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na startu Evrolige na gostovanju aktuelnom šampionu Anadolu Efesu sa 72-59.

Iako su se držali ravnopravno tri četvrtine, nisu crveno-beli uspeli da naprave veliko iznenađenje na startu elitnog evropskog takmičenja.

Srpski klub je bolje otvorio utakmicu pošto je preko Džejlena Adamsa poveo sa 5-0. Ubrzo su po trojku razmenili novo pojačanje šampiona Evrope Vil Klajburn i kapiten crveno-belih Branko Lazić, kada se ušlo u egal, ali su gosti vodili sve do dva i po minuta do isteka perioda, kada je trojkom na 12-12 izjednačio Buboa.

Do prve prednosti je tim Ergina Atamana doveo Mbaje u finišu prve deonice, ali su ubrzo crveno-beli ponovo uspeli da uspostave kontrolu, pošto su drugi kvartal otpočeli trojkom Lazarevića i poenima Petruševa.

Polonara je trojkom ponovo preokrenuo na nešto manje od tri minuta do kraja poluvremena, a u neizvesnoj završnici prvih 20 minuta ipak se bolje snašao Efes i vodio sa 35-34.

Do novog preokreta tim Vlade Jovanovića došao je prvom trojkom Bentila u uvodnoj fazi treće četvrtine, ali je ekspresno na isti način uzvratio Klajburn, a kasnije je i Buboa pogodio novu trojku za nešto osetnije vođstvo (47-41), čime je stigao do sopstvenog dvocifrenog učinka.

Razliku na tom nivou održali su do ulaska u poslednjih 10 minuta, pošto su posle dva pogođena slobodna bacanja Ivanovića vodili sa 56-50.

Hasan Martin je otvorio poenima poslednji deo utakmice, ali je na to odgovor u vidu pogotka iz daljine imao najbolji igrač takmičenja prethodne dve sezone Vasilije Micić. Ubrzo su preko Brajanta Danstona dostigli i prvu dvocifrenu prednost na utakmici (63-52), kada je pogodio uz faul Branka Lazića, koji je posle tehničke lične i isključen iz igre.

Do kraja je domaćin rutinski održao dvocifrenu razliku, a poenima Plajsa došao i do +15 na ulasku u poslednji minut meča, kada je bilo jasno da više nema povratka za srpski tim.

Najefikasniji na utakmici bio je Vil Klajburn sa 19 poena, uz 3 skoka i jednu asistenciju, dok je kod pobednika tri poena manje zabeležio Vasilije Micić, uz 6 asistencija.

U našem timu je Bendžamin Bentil imao 13 poena, uz 4 skoka i 2 asistencije, dok je Džejlen Adams i pored sjajnog starta ostao na jednocifrenih 9 poena, koliko je imao i Ivanović, ali uz 5 asistencija i 3 skoka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE