Premijer liga: Derbi pripao Arsenalu

U okviru desetog kola Premijer Lige Arsenal je dočekao i pobedio Liverpul. Ekipa Mikela Artete slavila je rezultatom 3:2.

Domaći su došli do prednosti na samom početku, Martin Edegar je poslao loptu u kazneni prostor, a Gabrijel Martineli je poslao loptu iza leđa Alisona Bekera. Imali su gosti nekoliko dobrih šansi, a najbliže izjednačenju su bili u 32. minutu, ali je lopta nakon šuta Mohameda Salaha otišla pored stative.

Liverpul dobrom igrom stiže do izjednačenja u 34. minutu., Luis Dijaz poslao je loptu za Darvina Nunjeza koji je dobro reagovao i pogodio za 1:1. Jirgen Klop je bio prinuđen na izmenu, a u igru je u 40. minutu ušao Roberto Firmino umesto Dijaza.

Arsenal je nanizao nekoliko napada u nadoknadi vremena i na kraju došao do nove prednosti. Igrao se šesti minut nadoknade u prvom delu mača kada je Bakajo Saka lagano u mrežu sproveo loptu koju je dobio od Martinelija.

Početetak drugog dela pripada Liverpulu, koji ubrzo dolazi do izjednačenja preko Firminja. Od tog trenutka Arsenal preuzima inicijativu, a do nove prednosti dolazi u 76. minutu igre. Bio je penal za domaće, a precizan sa bele tačke bio je Bukajo Saka.

To je bio i konačan rezultat meča, a Arsenal je tako zabeležio osmu pobedu iz devet utakmica u Premijer ligi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Međedović na korak od glavnog žreba turnira u Rimu

Srpski teniser Hamad Međedović plasirao se u finale kvalifikacija u Rimu. On je ostvario trijumf nad Kamilom Ugo Karabelijem.  On...

POVEZANE OBJAVE