Šef struke Crvene zvezde posle pobede: Odbranom do pobede, očekujem boljeg Adamsa

U prvom derbiju ABA lige u novoj sezoni, košarkaši Crvene zvezde su kao domaćini savladali Budućnost 69:65.

Meč je bio vrlo tvrd i na momente tažak za gledanje, ali za trenera crveno-belih Vladimira Jovanovića najbitnija je pobeda.

Zahvalio bih se igračima na velikom zalaganju i uloženoj energiji, jer smo bili bez tri jako bitna igrača. Imali smo problema, imali smo oscilacija, uspeli smo da zaustavimo nalet rivala, kada je stigao do preokreta. Odbrana je od tog trenutka bila na vrhunskom nivou i smatram da smo zasluženo stigli do pobede. Hvala navijačima na velikoj podršci, na velikom vetru u leđa koji nas je nosio do cilja. Pozivam ih da nam pomognu i protiv Panatinaikosa, rekao je Jovanović i nastavio:

U prvom poluvremenu smo postigli 43 poena uz dosta asistencija, izgledali smo zaista dobro. U nastavku, usledio je pad, ali smo pokazali karakter i mentalnu snagu. Odbranom smo uspeli da slomimo rivala, u momentu kada napad nije funkcionisao onako kako treba. Raduljica je odradio dobar posao pod košem, uvek je ekipu Budućnosti u bonus, pogodio nekoliko jako bitnih slobodnih bacanja. Verujem u Adamsa i očekuje da će uskoro igrati daleko, daleko bolje.

Crvenu zvezdu u četvrtak očekuje meč u Evroligi protiv Panatianikosa, dok u nedelju i drugi derbi u ABA ligi protiv cedevite Olimpije u Ljubljani.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE