Zvezda nakon drame izvukla pobedu protiv Budućnosti!

Crvena zvezda – Budućnost (20:19, 23:16,12:16,14:14,)

U okviru 2. kola ABA lige košarkaši Crvene zvezde su nakon velike drame uspeli da pobede Budćnost rezultatom 69:67.

Luka Mitrović je postigao prve poene na meču nakon nešto više od minuta igre. Serijom 7:0 Zvezda je stigla do prvog opipljivijeg vođstva 9:2. Za prvih šest minuta meča, crveno – beli su ostavili budućnost na 4 postignuta poena.

Budućnost je uspela da u finišu priđe na 16:13 poenima Kamenjaša i Popovića. Potom su trojkom Drobnjaka stigli na 20:19 po završetku prvog perioda.

Raduljica je postigao prve poene za Zvezdu u drugoj četvrtini. Dobrom igrom Drobnjaka Budućnost je u nastavku uspela da se približi, a zatim su i obezbedili prvo vođstvo na utakmici 25:24.

Međutim, crveno-beli su se ubrzo vratili, Petrušev se sjajno okrenuo kada mu je Vajt prišao i iskoristio situaciju da krene ka čeonoj liniji pa pogodio uz faul, 27:25, a zatim su usledile dve brze trojke za Zvezdu.

Igra je na kratko prekinuta zbog nedoličnog ponašanja Zvezdinih navijača, a do kraja druge deonice Ben Bentil se lepo okrenuo i poentirao, a odgovorio mu je Kem Rejnolds za 41:33 koliko je bilo na poluvremenu.

Prve poene u drugom poluvremenu Kem Rejnolds za 43:38.

U nastavku je usledila sjajan period igre Filipa Petruševa, prvo je postigao trojku, a zatim je izvukao faul za dva slobodna bacanja.

Uspela je Budućnost da se vrati, ubrzao je tranziciju Drobnjak i poentirao za 51:42, a potom je Luka Mitrović napravio faul u napadu. Zatim su gosti upisali nove poene, što je primoralo Jovanovića na tajm- aut.

Kuridža je iznudio faul, pogodio oba slobodna bacanja, a treća deonica je završena rezultatom 55:53 za crveno-bele.

Budućnost je postigla prve poene u poslednjoj četvrtini, Laki poeni za Podgoričane za egal u Pioniru, 55:55 Lazić je potom izblokirao Bentila na šutu, a zatim je Drobnjak poentirao za 55:57 i novo vođstvo gostiju.

Važnu trojku u nastavku postigao je Holand, a Budućnost je upisala nove poene i zakazala pravu dramu u poslednjim minutama meča.

Sa linije penala se domaći tim u nastavku odmakao na dva poseda prednosti, 65:69.

Marko Jagodić Kuridža je dobio peti faul pa je morao napustiti teren i to u napadu.

Popović je posle lošeg šuta Bentila došao do lopte i lako poentirao preko Mitrovića i sa Bentilom na leđima za 67:65.

Do kraja meča oba tima su postigla po dva pogotka, ali je Zvezda nakon velike drame uspela da upiše pobedu rezultatom 69:67.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE