U ROKU OD DVA DANA: Kragujevčani ponovo bolji od Partizana

Drugi put u dva dana vaterpolisti Radničkog nadigrali su ekipu Partizana, u Kragujevcu, pošto su posle Regionalne lige (17:11) slavili i u Super ligi Srbije, ovoga puta sa 14:12.

Trener Radničkog Uroš Stevanović iskoristio je priliku da odmori iskusnog centra Josipa Vrlića, a u sastavu se našao mladi izdanak kragujevačke vaterpolo škole, Lazar Antić.

Za razliku od prethodnog duela, kada se pitanje pobednika nije postavljalo ni u jednom trenutku, „crno-beli“ su bili u konkurentniji, pogotovo u prvom poluvremenu.

Domaći su poveli već u prvom napadu preko centra Nemanje Vica, ali su gosti preokrenuli pogocima Gaka i Mušikića sa igračem više, a zatim iz rekontre Jakšića pobegli i na dva gola „viška“ (3:1). Izjednačio je odmah Lukić sa dva vezana gola Lukića, ali je Partizan prvi predah ipak dočekao sa prednošću, nakon pogotka Smiljevića – 4:3.

Na startu drugog poluvremena Kragujevčani su preokrenuli prelepim pogotkom Miloša Ćuka, no gosti su ponovo preokrenuli i na poluvreme otišli sa vođstvom 8:7.

U nastavku susreta domaći su poboljšali igru u odbrani, pa su najpre preokrenuli sa dva nova gola Ćuka, a zatim i uvećali prednost preko Jankovića i Gavrilovića, za „plus tri“ pred poslednju četvrtinu – 11:8. Potom je prelepu akciju krunisao Nemanja Stanojević, za najveću prednost na utakmici (12:8), a Partizan je prvi pogodak u drugom poluvremenu postigao tek pet minuta pre kraja, i to iz peterca.

Potom je došlo do malog opuštanja u redovima domaćih, pa su do kraja meča Beograđani uspeli da prepolove zaostatak i nagoveste da neće biti nimalo lak zalogaj u nastavku sezone.

Najefikasniji u pobedničkim redovima bili su Miloš Ćuk i Nikola Lukić, sa po tri pogotka, koliko je postigao i Stefan Gak na drugoj strani.

Radnički – Partizan 14:12 (3:4, 4:4, 4:0, 3:4)

KRAGUJEVAC – Bazen SPD „Radnički“. Sudije: Raković i Beljin.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević 1, Janković 1, Ćuk 3, Vico 1, Ukropina, Panić, Pljevančić 1, Radulović 1, Lukić 3, Antić, Todorovski, Gavrilović 1. Trener: Uroš Stevanović.

PARTIZAN: Kostrov Jakšić 2, Miloš 1, Radulović, Gak 3, Gladović, Trtović, Dimitrijević 1, Jauković, Smiljević 2, Krstić, Paparić 2, Milošević, Mušikić 1. Trener: Miloš Korolija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP MAJAMI: Čas tenisa Bugarina, Alkaraz eliminisan za sat i po!

Bugarski teniser Grigor Dimitrov poslednji je polufinalista mastersa u Majamiju. Izbacio je u četvrtfinalu Karlosa Alkaraza sa 2:0. Po setovima...

POVEZANE OBJAVE