Alegri još nije dobio otkaz zbog DVA razloga: Jedan je veliko obeštećenje, a drugi je zapravo pravi problem za Juve

Juventus je odlučio da zadrži trenera Masimilijana Alegrija uprkos katastrofalnom početku sezone. Nagađalo se da ‘Bjankoneri’ nisu otpustili Alegrija samo iz finansijskih razloga, ali renomirana Gazeta smatra da to nije presudno.

Porazom u utorak uveče u četvrtom kolu grupne faze Lige šampiona od autsajdera Makabija iz Haife sa 2:0 Alegrijeva tim je dodatno umanjio izglede za prolazak u nokaut fazu, što je prekaljenom stručnjaku dosad uvek polazilo za rukom.

Međutim, predsednik Juventusa Andrea Anjeli odmah nakon utakmice izjavio je da smene trenera neće biti. Zašto?

Zna se da Alegri ima moćan ugovor u Juventusu težak sedam miliona evra godišnje, što ga čini najplaćenijim trenerom u Italiji. Uz to, saradnja sa ‘Starom damom’ mu se završava tek na leto 2024. godine, pa bi mu klub morao platiti i za razdoblje nakon otkaza.

Ali, ovo nije jedini razlog Alegrijevog ostanka. Prema Gazeti delo Sport nedostatak renomiranih slobodnih trenera u ovom trenutku predstavlja najveći problem čelnicima Juventusa.

Zinedine Zidan, Tomas Tuhel i Maurisio Poketino su najzvučnija imena na tržištu, ali sva trojica su teško dostupna Juventusu, pa će uprava pričekati, koliko dugo, videćemo.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Dogovoreno: Bahar popustio, Zvezda uštedela!

Kako prenose mediji u Izraelu, Crvena zvezda je postigla dogovor sa bivšim trenerom Barakom Baharom oko isplata primanja. On je...

POVEZANE OBJAVE