IKONSKI: Riberi je zbog povrede prisiljen okačiti kopačke o klin, ali je već obezbedio trenerski angažman

Kako prenosi Skaj Italija Frank Riberi će raskinuti ugovor s italijanskim prvoligašem Salernitanom, koji traje do 2023. godine i otići u igračku penziju.

Riberi je pauzirao mesec i po dana zbog povrede kolena te je 39-godišnjak upisao samo jedan nastup u ligi ove sezone.

Bilo je to na otvaranju prvenstva protiv Rome u avgustu gde je proveo 36 minuta na terenu. Odlučio je reći zbogom profesionalnom nogometu i Italijani govore da je pitanje trenutka kad će službeno objaviti svoj odlazak.

Najuspješnije razdoblje svoje karijere proživio je u Minhenu. Bio je pod ugovorom s Bajernom od 2007. do 2019. godine te je u tom periodu osvojio Ligu šampiona i devet nemačkih prvenstava.

Takođe 2013. je završio na trećem mestu na dodeli Zlatne lopte, koju je tada osvojio Kristijano Ronaldo iako je sam Riberi kasnije negodovao i smatrao da je baš on zaslužio tu nagradu.

Nakon što je napustio bavarskog giganta, Riberi je prvo igrao za Fiorentinu dve godine pre nego što je prošle sezone prešao u Salernitanu.

Italijanski mediji najavljuju da klub pregovara s francuskim igračem oko finalizacije novog dogovora, naime, Riberi bi trebao postati pomoćnik glavnog trenera Davida Nikolea dok će paralelno raditi na dobivanju trenerske licence.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Otac srpskog NBA asa novi član UO Crvena zvezda!

Crvena zvezda dobila je pojačanje u Upravnom odboru. Naime, kako su preneli crveno-beli, "pojačanje" je Ilija Jović, otac srpskog reprezentativca...

POVEZANE OBJAVE