Ferencvaroš udaljio Zvezdu od proleća u Evropi! (VIDEO)

Ferencvaroš – Crvena zvezda 2:1 (1:0)

Zakarijasen 24′, Mae 61′ – Mitrović 55′

Fudbaleri Crvene zvezde, izgubili su od Ferencvaroša u susretu 4. kola H grupe Lige Evrope. Ovim neuspehom, izabranici Miloša Milojevića doveli su u pitanje makar plasman u eliminacionu fazu Lige konferencija. Stvari su se dodatno zakomplikovale jer je Trabzon bio ubedljiv protiv Monaka sa 4:0 na svom terenu.

Susret je počeo prilikom za Zvezdu posle kornera Kange. Rodić je bio kratak. Posle je udarac oprobao Bešić, ali nije bio precizan. Ferencvaroš je od početka krenuo agresivno.

U prvih 20 minuta, nisu viđene stopostotne šanse. Međutim, Ferencvaroš je prvi poveo. U 24. minutu, strelac je bio Zakarijasen koji je pogodio i u Beogradu. Gojak je ubacio loptu, a on pogodio nakon prvobitne odbrane Borjana.

Nakon gola, iz igre je u 26. minutu zbog povrede izašao Seku Sanogo. Zamenio ga je Kangva. Zvezda ni izbliza nije pokazala onu partiju kao pre nedelju dana. Mae je u finišu imao šansu da duplira prednost, ali mu se isprečio Dragović i izblokirao ga.

Mađarski tim je na odmor otišao sa prednošću. Zvezda je odmah u 46. minutu postigla gol preko Pešića. Međutim, poništen je zbog igranja rukom ofanzivca crveno – belih.

Nedugo zatim, srpski tim je uspeo da izjednači. Strelac je u 55. minutu bio Stefan Mitrović, koji je kao i Zakarijasen, bio strelac na susretu iz Beograda. Pre toga je Zvezda imala mnogo sreće pošto je Mae pogodio stativu u 50. minutu.

Zvezdna radost nije dugo trajala, i Ferencvaroš je veoma brzo vratio vođstvo. Mae je uspeo ovoga puta da se upiše u strelce u 61. minutu nakon kornera.

Mitrović je probao u 74. minutu posle kornera. Bio je neprecizan. I Pešić je imao dobru priliku, ali nije uspeo da savlada Dibuša.

Kasnije je Milojević dao šansu Jovanu Mijatoviću koji je prekomandovan iz Grafičara. Ozbiljnu priliku je imao Ferencvaroš da u 87. minutu reši meč. Enguen je zakasnio da sprovede loptu u mrežu i ona je otišla pored stative. Oporobao je šut Mijatović, ali je za malo bio neprecizan.

Zvezdu posle ovog susreta čeka prvenstveni meč sa kragujevačkim Radničkim. Crveno beli će 27. oktobra ugostiti Trabzon u 5. kolu Lige Evrope. Sada su na poslednjem mestu u grupi i imaju teoretske šanse za plasman makar u plej of Lige konferencija.

Ferencvaroš: Dibuš , Botka, Knoester, Mae, Paška, Večej, Bešić, Traore, Zakarijasen, Gojak, R. Mmae

Crvena zvezda: Borjan , Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić , Kanga, Sanogo , Mitrović, Katai, Ivanić, Pešić

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Navijačima Zvezde se ovo neće dopasti: Poznata sudijska trojka na meču Real – Zvezda

Košarkaši Zvezde sutra od 20 časova i 30 minuta igraju meč 32. kola Evrolige protiv Reala u Madridu. Duel ovih...

POVEZANE OBJAVE