KRAJ JEDNE ERE: Galjardo odlazi iz Rivera!

Posle osam i po godina koje je proveo na klupi River Plejta, argentinski trener marselo Galjardo je objavio da napušta klupu velikana sa Monumentala.

Njemu ugovor ističe u decembru i on je na konferenciji za novinare, tri kola pred kraj šampionata, objavio da će na kraju sezone otići iz kluba.

Za to vreme, Galjardo je ostvario sjajne rezultate. Dva puta je osvojio Kopa Libertadores, jednom Kopa Sudamerikanu, tri puta Rekopa Sudamerikanu i tri Kupa Argentine. Uspeo je i 2021. da osvoji titulu prvaka Argentine, jedini trofej koji mu je nedostajao.

Nadao se Galjardo da će u poslednjoj sezoni uspeti još neki trofej da donese na Monumental, ali posle nekoliko neplaniranih poraza Boka juniors ima daleko više šansi u prvesntvu, dok u Libertadoresu nisu prošli dalje od Veleza.

Ono što je takođe obeležilo Galjardov mandat u Riveru je promocija velikog broja fudbalera koji su napravili dobre inostrane transfere, a poslednji u nizu su Enco Fernandez koji je prešao u Benfiku, kao i Hulijan Alvarez uzdanica Mančester sitija.

Galjardo se poslednjih godina više puta dovodio u vezu sa evropskim klubovima, pa čak i sa Real Madridom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BIVŠI DIREKTOR AO: Nakon svega što je Đoković prošao, odajmo mu poštovanje

Srpski teniser Novak Đoković godinu je počeo na Junajted kupu. Od tada je vukao povredu i stigao ipak do polufinala...

POVEZANE OBJAVE