PREKID I DUPLA POBEDA: Partizan ponovo bolji od Kelna! (VIDEO)

Partizan – Keln 2:0 (1:0)

Dijabate 15′ , Gomeš 52′

Fudbaleri Partizana, i drugi put pobedili su Keln u 4. kolu D grupe Lige konferencija. Izabranici Gordana Petrića su nadigrali nemačkog rivala i znatno se približili direktnom plasmanu u osminu finala ovog takmičenja.

Susret je od starta bio pun tempa. Keln je prvi zapretio u 5. minutu. Nakon kornera, šutirali su igrači gostiju pravo u golmana Popovića. Odmah je bilo uzbuđenja i pred golom Kelna. Menig je bio u prilici nakon dodavanja Dijabatea, ali se istakao čuvar mreže Švabe.

Rikardo je potom otklonio opasnost u 9. minutu. Partizan je prvi došao do vođstva. Strelac je u 15. minutu bio Fuseni Dijabate. Nakon ispucavanja Popovića, iskoristio je grešku Hubersa i izašao sam pred golmana za 1:0.

Nakon gola, navijači sa južne tribine su ubacivali pirotehniku na teren i vikali “Uprava napolje!”. Igrači su napustili teren zajedno sa igračima. Oficijelni spiker naglasio da bi još jedan prekid mogao da dovede do kraja utakmice i poraza Partizana službenim rezultatom.

Prvo poluvreme je nadoknađeno za 10 minuta. U tom periodu su fudbaleri Kelna vršili pritisak. Najbolju šansu je propustio potom Kvinsi Menig koji je pogodio prečku. Otišlo se sa prednošću Partizana na odmor.

Duplirali su je u 52. minutu. Strelac je bio Rikardo Gomeš nakon odličnog prodora Slobodana Uroševića. Od tog trenutka je meč ušao u mirniju fazu.

Do 80. minuta nije bilo izglednih prilika. Hubers je bio sam, ali nije se dobro snašao. Pokušao je Keln u 85. minutu, ali je Andrade uspeo da raščisti opasnost nakon ubacivanja Hektora. Crno beli su u finišu odoleli napadima izabranika Štefena Baumgarta. Skiri i Urošević su se koškali u nadoknadi, ali se sve brzo smirilo.

Nakon ovog trijumfa , Partizan u nedelju igra derbi protiv Čukaričkog. Takmičenje u Ligi konferencija, crno beli nastavljaju za dve nedelje kada gostuju Nici.

Partizan: Popović, Filipović, Marković, Vujačić, Urošević , Traore, Belić (od 61′ Fejsa), Dijabate, Natho, Menig (od 69′ Andrade), Gomeš (od 76′ Pavlović)

Keln: Švabe, Šmic, Hibers, Soldo, Pedersen, Martel, Skiri, Adamjan, Hektor, Kajnc, Dic

Foto: FK Partizan/ Miroslav Todorović

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lebron nije štedeo reči hvale za Jokića: Jedan od najboljih ikad, ko je igrao protv njega zna o čemu pričam (VIDEO)

Plej of serija, koja će privući najviše pažnje u NBA ligi je svakako između vladajućeg šampiona Denvera i najpopularnijeg...

POVEZANE OBJAVE