Zvezda ispustila Radonjićev Panatinaikos u završnici

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u veoma neizvesnoj utakmici drugog kola Evrolige od Panatinaikosa sa 77-75, u hali “Aleksandar Nikolić”.

Presudna je bila presečena lopta Mateuša Ponitke u poslednjem minutu, posle čega nije bilo povratka za srpski klub.

Srpski tim je otvorio utakmicu sa tri uzastopne trojke, Bentila, Holanda i Lazića, pa je tako stekao prednost od 11-6. Prvi šut iz daljine za tim Dejana Radonjića postigao je Endrju Endrjuz, koji je tako doneo preokret i prvo vođstvo svom timu posle nešto više od pet minuta igre.

Potom su se timovi smenjivali u prednosti, ali je ipak finiš prve deonice prevagnuo na stranu srpskog šampiona, pre svega zahvaljujuću poenima sa linije slobodnih bacanja, pa je tim Vlade Jovanovića vodio sa 24-18.

Na startu drugog kvartala usledila je serija gostijui od 6-0 i novo izjednačenje. Novu prednost trojkom je doneo Nikola Ivanović (34-29). Ipak, u veoma neefikasnoj završnici prvog poluvremena Panatinaikos je trojkama Parisa Lija i Marijuša Grigonisa – što su bili jedini poeni u poslednja dva minuta – došao do svoje najveće prednosti od 4 poena i vodio sa 42-38.

Nakon povratka na parket igralo se poen za poen, dok Ben Bentil nije pripretio novim pogotkom za tri poena, ali je Grigonis odmah uzvratio. Konačno je izjednačenje (50-50) doneo upravo snažni centar crveno-belih, a potom i preokret sa dodatnog bacanja.

U ujednačenoj borbi grčki klub je pred ulazak u poslednju četvrtinu stekao poen prednost (57-56), pre svega zahvaljujući polovičnom učinku sa linije slobodnih bacanja Zvezdinih centara Petruševa i Raduljice.

Nije nijedan od timova dozvoljavao osetniju razliku. Tako je Branko Lazić trojkom poravnao na 61-61, a prednost na stranu crveno-belih ponovo košem uz pogođeno dodatno bacanje preneo Hasan Martin (64-63).

Na to su se nadovezali poenima Petrušev i povratnik nakon povrede Dobrić, koji je zakucavanjem posle ukradene lopte zaokružio seriju od 7-0 domaćeg tima, kada je trener PAO-a bio prinuđen da zatraži tajmaut.

Nakon povratka na teren sa obe strane je usledila neefikasna igra, koju je trojkom prekinuo Grigonis, ali je odgovor ubrzo ponovo imao Martin košem uz pogođeno slobodno bacanje usled faula.

Uzvratio je tim bivšeg trenera Zvezde i preko Vilijamsa izjednačio na 73-73, a potom i preokrenuo posle presečene lopte i poena Ponitke, a potom u penal završnici ostvarili pobedu.

Nejefikasniji na utakmici bio je Zvezdin centar Bendžamin Bentil sa 18 poena, ut 6 skokova i asistencijom, dok je Hsan Martin zabeležio 12 poena.

U pobedničkom sastavu su najbolji bili Litvanci Marijuš Grigonis sa 17 poena, 3 asistencije i 2 skoka, kao i Arturas Gudaitis sa 12 poena i 4 skoka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

IGRAČ PAO JASAN: Čista blokada Lesora, Nibo je gazio liniju!

Košarkaši Makabija poveli su sa 2:1 u plej-of seriji Evrolige protiv Panatinaikosa. U beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" slavili su sa...

POVEZANE OBJAVE