EVROLIGA: Asvel osvojio Valensiju posle preokreta u neizvesnoj završnici!

Košarkaši francuskog Asvela slavili su na gostovanju Valensiji u drugom kolu Evrolige sa 77-76, posle preokreta i veoma neizvesne završnice.

Posle početne prednosti Francuza, domaći tim je uspeo da preokrene i prvi stigne do dvocifrene prendosti, već u prvoj četvrtini, koja je trojkom Žosepa Puerta dostigla i +13.

To se ipak ispostavilo kao najveće vođstvo Valensije, pošto je Čarls Kaudi pogodio trojku u poslednjem minutu prvog poluvremena za prednost francuskog tima posle dužeg vremena (39-36), a potom u poslednjoj sekundi vezao još jednu.

Već posle minut i po nakon povratka na parket Nando De Kolo takođe pogađa iz daljine za prvu dvocifrenu prednost gostiju (48-38), ali je sve kulminiralo u završnici ovog dela kada je nekadašnji igrač Partizana Žofri Lovernj sa linije slobonih bacanja ponovo poravnao rezultat na 59-59.

Asvel je ipak održavao malu prednost tokom najvećeg dela poslednjeg kvartala i na kraju slavio zahvaljujući pogođenom prvom slobodnom bacanju Džona Metjuza na 2 sekunde do kraja.

Najbolji pojedinac utakmice bio je Nando De Kolo sa 16 poena, 2 skoka i 4 asistencije, dok je Jusufa Fal zabeležio dabl-dabl sa 10 poena i 13 skokova.

U poraženom sastavu je Hasijel Rivero upisao 15 poena i 6 skokova, a Kris Džons 13 uz 4 završna dodavanja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRIČALO SE O POVRATKU U MINHEN: Potpisao Nagelsman!

Nemački trener Julijan Nagelsman rastao se krajem prošle sezone sa Bajernom. Tomas Tuhel je preuzeo tim i odveo ga do...

POVEZANE OBJAVE