ŠOK: Partizan ispustio dobijenu utakmicu i izgubio nakon produžetka, uz kišu trojki Hauarda!

Košarkaši Partizana zabeležili su i drugi poraz u ovogodišnjem izdanju Evrolige, pošto su nakon produžetka poraženi na gostovanju Baskoniji sa 103-96, nakon što su ispustili već viđenu pobedu.

Timovi su vodili u serijama. Na startu je bio bolji naš tim, ali je usledila neverovatna serija od 10 trojki u drugom periodu. Na kraju su ipak crno-beli bili blizu slavlja, ali je letošnje veliko pojačanje Džejms Naneli promašio oba slobodna bacanja u završnici, nakon čega je na ovom meču neverovatni Markus Hauard trojkom odveo meč u produžetak, gde je domaćin bio bolji i slavio.

Crno-beli su od samog početka stekli prednost i održavali je tokom čitave prve deonice. Utakmicu su otvorili sa dva uzastopna koša uz realizovano dodatno bacanje, prvo Martijasa Lesora, a potom i Džejmsa Nanelija.

Prednost su održavali dvojkama i sa linije slobodnih bacanja, dok je domaći tim držao korak najviše zahvaljujući dvema trojkama koje su postigli Rokas Gedraitis i, na 35 sekundi do isteka uvodnog dela, Markus Hauard kada je smanjio na 20-14, ali je je najveću dotadašnju prednost doneo Zek Ledej sa svoja tri poena u finišu, kada je tim Željka Obradovića poveo sa 23-14.

U drugom periodu se španski predstavnik potpuno vratio u igru i došao do preokreta pomoću odličnog šuta za tri poena. Za nešto više od dva i po minuta tri različita igrača su ubacivala trojke. Prvu je vratio Ledej, ali nalet se nije zaustavljao, pa je već posle ćetiri minuta drugog kvartala Hauard svojom trećom trojkom doneo izjednačenje (30-30), a odmah se u sledećem napadu nadovezao na isti način i Arturs Kurucs za potpuni preokret i prvo vođstvo Baskonije.

Nisu se zaustavljali u “paljbi” iz daljine košarkaši domaćeg tima, ali je proradio i Panter koji je namestio ruku i ubacio dve trojke u ovom intervalu, uvek kao odgovor na istu situaciju sa druge strane, pa je tako smanjio zaostatak tima čiji je kapiten na samo pola koša (40-39) na nešto više od tri minuta do kraja poluvremena.

Usledio je manje efikasan period od minut i po bez poena, koji je označio i kraj serije trojki, a u ovakvom odnosu snaga se bolje snašao tim Joana Penaroje, koji je na polovini ovog duela vodio sa 46-42.

Crno-beli su već na poluvremenu imali dvojicu dvocifrenih košarkaša, pošto je Ledej već tada sakupio 12 poena i 6 skokova, dok je Lesor bio na poenu manje i jednom skoku više. Sa druge strane je sjajni Hauard sakupio 12 poena, a svi su proizašli iz šuteva za tri poena.

Nakon povratka na parket Baskonija je mahom održavala prednost koja je najviše iznosila 7 poena razlike, dok kapiten Partizana Panter nije pogodio prvu trojku u drugom poluvremenu a zatim sa još dva poena približio tim na -2 (55-53).

Usledio je novi period bez poena, a šansu su pod košem Partizana dobili mladi domaći igrači Balša Koprivica i Tristan Vukčević, koji je poverenje opravdao pogotkom za tri poena, kada je svoj tim doveo na samo poen manjka, ali je proradio šut i na drugoj strani ponovo.

Ipak, srpski tim je preko iskusnih Ledeja i Panterea uspeo da konačno pre poslednjih 10 minuta ponovo prednost prenese na svoju stranu, pošto je vodio sa 68-67.

Isti igrači su odigrali glavnu ulogu i u prvoj polovini poslednjeg kvartala, koji je bio poprilično neefikasan, iako je Hauard na početku nastavio niz trojki. Kako se finiš približavao, igra se sve više usporavala, uz dosta izgubljenih lopti i faulova. Odbrane su bile veoma čvrste u završnoj fazi meča, u kom se činilo da će Partizan biti bolji posle penal završnice, ali je veliko pojačanje crno-belih Džejms Naneli promašio oba slobodna bacanja na sedam sekundi do kraja, što je iskoristio neverovatni Hauard i svojom sedmom trojkom odveo duel u produžetak.

Ušli su gosti u dodatnih pet minuta odlično trojkom Madara, na šta se nadovezao i Lesor za seriju 5-0, ali je zatim usledio ponovo lošiji period, a ponovo je loš bio i Naneli sa izgubljenom loptom posle dosuđenih koraka. Za neverovatnog Markusa Hauarda nije bilo leka, pa je svojim osmim pogođenim dalekometnim hicem doneo novi preokret posle dužeg vremena (96-94).

Posle promašene trojke Nanelija, nakon čega je “pukla” i stotka Španaca putem pogođenih bacanja Tompsona (101-96), nije više bilo šansi za crno-bele, a utakmicu je zakucavanjem zapečatio nekadašnji igrač beogradskog kluba Vanja Marinković.

Najefikasniji je na kraju bio Markus Hauard sa 33 poena, uz čak osam pogođenih trojki! Sjajno ga je u šutu i poenterskom učinku pratio Metju Kostelo sa 19 poena, uz 4 skoka i 2 asistencije. Istakao se i Rokas Gedraitis koji je bio nadomak dabl-dabla sa 13 poena, 9 skokova i 3 završna dodavanja.

Kod Partizana je Kevin Panter postigao 26 poena, uz 5 skokova i 3 asistecije, Zek Ledej je dodao tri manje, uz dabl-dabl učinak sa 10 skokova, a imao je i dve asistencije, kao i Lesor sa 19 poena i 12 skokova, uz takođe 2 završna dodavanja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NIJE IM SE ISPLATILO: Astronomska ulaganja, PSŽ još jednom bez pehara LŠ

Fudbaleri Pariz Sen Žermena nisu uspeli da prođu i finale Lige šampiona. I u drugom meču polufinala izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE