ABA: Partizan savladao SC Derbi pred svojim navijačima

U okviru trećeg kola ABA lige, košarkaši Partizana su na svom terenu savladali Studentski centar rezultatom 91:82.

Partizan je prvu četvrtinu dobio sa 23:17, ali u drugom delu je SC Derbi pružio jači otpor i posle četiri minuta igre u drugoj četvrtini poveo sa 32:28.

Do kraja prvog poluvremena vodila se ravnopravna borba, a na dva minuta do kraja Lesor zakucava na dodavanje Pantera, a uz to je iznudio i prekršaj, pa je Partizan otišao na plus pet, 42:37.

Ubrzo se Partizanova prednost istopila, Mateo Drežnjak je na minut pred kraj prvo poluvremena smanjio na 42:41, a posle još jednog neiskorišćenog napada crno-belih, Tasić pogađa za vođstvo gostiju. Ipak, plej crno-belih Egzum rešava poslednji napad Partizana koji na poluvreme odlazi sa minimalnih 44:43.

U trećoj četvrini gosti su i dalje pružali dobar otpor Partizanu koji nije imao dovoljno enerije.

Počekom poslednje deonice Partizan je zaigrao malo bolje, a četvrtina je počela košem Lesora. Trojkom Tristana Vukčević za 80:68, vratila sea energija i na tribinama i na terenu i crno-beli su u tim trenucima prelomili meč u svoju korist.

Najbolji u Partizanu bio je Matijas Lesor sa 19 poena i četiri skoka, pratili su ga Ledej sa 15, Papapetru je upisao 12, a Vukčević i Egzum po 11 poena.

Kod gostiju najbolji su bili Džekson sa 19 i Mateo Drežnjak sa 16 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE