Derbi pripao Partizanu: Crno-beli bolji od Čukaričkog (VIDEO)

U okviru15. kola Super lige Srbije fudbaleri Partizana pobedili su na svom terenu Čukarički rezultatom 3:2.

U prvih pola sata gotovo da se nije dogodilo ništa vredno pomena ali je poslednjih 15 minuta prvog dela bilo veoma zanimljivo.

Prvu pravu šansu na utakmici imao je domaćin Partizan kada je u 30. minutuAndrija Pavlović sa ivice kaznenog šesnaesterca šutirao, ali lopta je završila iznad prečke. Pet minuta nakon šanse Pavlovića sporna situacija u kaznenom prostoru Partizana. Badamosi je zahvatio loptu u šestaestercu koja pogađa Svetozara Markovića u ruku. Igra je zaustavljena, reagovala je VAR soba, a na kraju je sudija posle pregledanog snimka pokazao na belu tačku. Kazneni udarac za goste izveo je Docić koji je bio precizan i doveo goste do prednosti.

Prednost gostiju trajala je veoma kratko. Partizan je izjednačio posle kornera u 42. minutu meča, kada je na odbijena lopta stigla do Kristijana Belića koji udarcem iskosa sa desne strane matira golmana Čukaričkog.

Pred sam kraj dela Partizan je mogao i do preokreta, ali golman Čukaričkog je zaustavio šut Pavlovića. Sa tim rezultatom se otišlo na poluvreme.

Samo što je počelo drugo poluvreme Andrija Pavlović je pogodio u 47. minutu za vođstvo Partizana. Bio je sam na skoku posle centaršuta desnog beka Živkovića.

Prvu priliku i to ozbiljnu u drugom delu Čukarički je imao u 55. minutu igre kada je napadač Čukaričkog odlično šutirao , ali golman Popović je uspeo da zakači loptu i uz pomoć Markovića spreči izjednačenje. Posle gola Pavlovića, Čukarički je bio dosta ofanzivniji i imao blagu inicijativu. U 60. minutu brzonogi vezista Čukaričkog probio je po desnoj strani uputio udarac ali nije uspeo da ugrozi Popovića. Dva minuta kasnije još jedna prilika za goste, Ivanović je posle odličnog napada po desnoj strani šutirao glavom sa šest metara, ali preko gola.

Partizan se oslobdio ulaskom Natha i Rikarda, a najbolji napadač crno-belih Rikardo imao je priliku u 63. minutu kada je sjajnim udarcem sa desetak metara pogodio prečku gostiju. Partizan je preuzeo loptu u svom posedu i nastavio sa inicijativom, pokušali su Menig i Dijabate, ali udarci su išli pored gola.

U 75. minutu Čukarički dolazi do izjednačenja, strelac je bio Drezgić koji je skočio i šutirao glavon na centaršut Docića.

Nekoliko minuta kasnije Čukarički je mogao da povede, Samjuel Ovusu, je bio u kontri pred Popovićem, ali mu je ponestalo snage u odlučujućem trenutku, pa ga je stigao Belić i sjajno intervenisao.

Crno-beli su ponovo poveli u 86. minutu, brzo su izveli prekid fudbaleri Partizana, lopta dolazi do Uroševića koji je šutirao i savladao golmana gostiju.

Nakon gola Partizana zbog ironičnog aplaudiranja sudiji drugi žuti karton dobija Ovusu i Čukarički do kraja ostaje bez najboljeg igrača.

U poslednjim trenucima meča velika šansa za Rikarda, ali odlična odbrana Nemanje Belića. To je bila i poslednja prilika na utakmici.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ČEKA IH DOMAĆINSTVO EP: Nemci znaju šta će sa Nagelsmanom

Fudbalsku reprezentaciju Nemačke očekuje učešće na Evropskom prvenstvu čiji su domaćini. U prvim test mečevima savladali su Francusku i Holandiju....

POVEZANE OBJAVE