Piksi: Učinićemo sve da ne izneverimo srpske navijače!

Selektor fudblske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi pričao je o predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru.

Piksi se osvrnuo na narav srpskih navijača i to da se na svim takmičenjima očekuju samo trijumfi i medalje.

Fudbal se u Srbiji doživljava vrlo emotivno i to je često dobro. Velika očekivanja su navijača, to vidimo na svakom koraku. Od Terazija, gde se skupljaju sličice, pa do razgovora s običnim svetom na svakom mestu u Srbiji. Imamo obavezu prema sebi, da svaki trening odradimo vrhunski, da priprema meča bude na istom nivou, da poštujemo rivala koji je ispred nas, ali najviše sebe. Učinićemo sve da ih ne izneverimo. Najbolje osećamo i znamo šta žele da vide u Kataru i da pročitaju u vašim novinskim izveštajima, rekao je Piksi u intervjuu za “Novosti”.

On je naveo da pripreme za Mundijal sa stručnim štabom uveliko traju.

-Lako nađemo najbolja rešenja jer se sjajno razumemo i uzajamno poštujemo. To je duh zajedništva koji je ušao u našu svlačionicu, među igrače i svakog člana stručnog štaba. Mnogo ih volim i ponosan sam na njih.

Pričao je i o svom mentalitetu i čuvenoj rečenici: “U čemu je problrm, pobedićemo”.

– Pa, to je ono o čemu vam pričam… Imamo sreću da navijači u Srbiji dobro poznaju fudbal. Da su nam reprezentativci u najvećim klubovima. Zato nacija i očekuje vrhunske rezultate. Plasman na Mundijal, pa u A diviziju Lige nacija to zaista i jeste. I igrači su zbog vere u uspeh i zato što su izuzetna grupa profesionalaca i ljudi shvatili da je taj cilj moguć. A ovde se stvarno nije stiglo tako što smo konstantno pritiskali kočnicu, podvukao je Piksi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Murinjo izdvojio tri kandidata za trofej na Evropskom prvenstvu

Bivši trener Rome, Žoze Murinjo dao je prognozu ko bi mogao da osvojio trofej na Evropskom prvenstvu u fudbalu. Murinjo,...

POVEZANE OBJAVE