Barać posle poraza u Zadru: Spremali smo se za Božića…

Košarkaši Mege su poraženi u Zadru 96:90 i tako su upisali i treći poraz u isto toliko odigranih utakmica.

Trener mlade ekipe iz Beograda Marko Barać je istakao da njegova ekipa ponavlja iste greške kao u prethodnim utakmicama. Posebno je istakao da su se spremali za Luku Božića koji je na ovom meču imao indeks 51.

– Čestitam domaćinu na pobedi. Čitava priprema utakmice bile je usmerena ka igraču koji je u prva dva kola nagovestio da je jedan od najdominantnijih u ligi i kada on postigne 33 poena očigledno je da nismo odradili dobar posao. U nekim situacijama smo previše mekano čuvali Božića, očekivali pomoć i udvajanja bez individualne odgovornost i tako mu stvorili situaciju da otvori utakmicu sa puno samopouzdanja, ubaci i neke šuteve koji nisu njegov najveći kvaliteta. Na ovako teškom gostovanju, protiv ekipe koja je u veoma dobroj formi, kada se u drugom poluvremenu utakmica lomila, promašili smo neverovatan broj zicera. Uspeli smo da se vratimo još jednom i da budemo vrlo blizu sa nekoliko vezanih odbrana i trčanjem koji treba da budu naš zaštitni znak i večeras smo u tom delu bili dobri protiv fizički vrlo dobro pripremljene ekipe. Nedostatak samopouzdanja i osvajanja terena pasom umesto driblingom su uslovili da ne rešimo meč u našu korist. Na nama je da nastavimo da radimo, da igramo na način koji želimo i da učimo iz grešaka i ne ponavljamo ih, rekao je Barać.

Naredno kolo ekipa Mege dočekuje Cibonu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MUKAMA JE DOŠAO KRAJ: Zvezdi se vraća preko potreban igrač!

Fudbalere Crvene zvezde, nakon što su ostvarili dve važne pobede u uzastopnim Večitim derbijima protiv Partizana, očekuje duel sa...

POVEZANE OBJAVE