Obradović: Moramo bolje u odbrani

U okviru trećeg kola ABA lige, košarkaši Partizana su na svom terenu savladali Studentski centar rezultatom 91:82.

Nakon utakmice, svoje utiske izneo je trener Partizana Željko Obradović.

– Najbitnije je da smo pobedili. Videli smo reakciju igrača posle poraza u Vitoriji. Imali smo samo jedan trening između mečeva, ali šta je tu je. Kako je nama, tako je svima. Studentski centar je odigrao dobru utakmicu. Trudio sam se da rasporedim minute svima, a jedino što nije dobro što je puno igrao Lesor. Tako je situacija bila. Čekamo navijače u utorak na premijeri protiv Milana u Evroligi – rekao je Obradović na konferencije za medije.

Svestan je trofejni trener gde je trebalo bolje.

– Moramo bolju odbranu da igramo. Igrali smo mnogo bolje defanzivno u Vitoriji nego u Berlinu prottv Albe. Izgubili smo taj meč na način kako smo izgubuli. Imali smo dobre trenutke, ali i pravili neke katastrofalne greške. Sutra imamo jedan trening da pripremimo utakmicu s Milanom. Radimo, pričamo, analiziramo, igrači su svesni svega. Verujem u njih, imaju moju punu podršku. Greške su sastavni deo košarke, ali su problem kad su bespotrebne koje dolaze kao posledica dekoncentracije.

Poraz u Vitoriji je ostavio trag.

– I da smo dobili meč u Vitoriji, morali smo da razmišljamo o narednom meču. Ostao je sigurno u podvsesti. Dali smo i sada veliki broj poena, ali moramo u odbrani mnogo bolje. Sada imamo povoljan raspored, igramo većinu mečeva kod kuće, treba da to iskoristimo, jasan je Obradović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE