Armani pokvario feštu u Areni, Partizan upisao i treći poraz u Evroligi

Košarkaši Partizana su doživeli i treći poraz u Evroligi pošto su na svom parketu pred 18 hiljada gledalaca, poraženi od Armanija iz Milana 75:80.

Odlično je Partizan otvorio utakmicu i vrlo brzo je stvorio dvocifrenu prednost. U prvoj četvrtini su šutirali za tri poena 4/5 dok za 2 poena 4/6. Sa druge strane Armaniju je znake života ulio Bili Beron koji je vezao dve trojke i posle toga naterao Željka Obradovića da mu postavi čuvara koji se neće pomerati sa njega.

Prvih 10 minuta je završeno trojkom Pantera za 27:17.

U drugoj četvrtini Brendon Dejvis je bio nerešiva enigma za domaće i na krilima njegove igre pod košem i u odbrani gosti dolaze do 35:34. Tada u igru ulazi Danilo Anđušić i sa dve vezane trojke crno-eli se ponovo odlepljuju i dolaze do ritma sa kojim odlaze na odmor sa 48:41.

U nastavku Armani je u potpunosti preuzeo inicijativu i već posle nekoliko minuta su imali tri poena viška posle trojke Šildsa. Tada na scenu stupa Zak Ledej koji vezuje 9 poena i vraća Partizan u vođstvo i ritam. Ipak, ekipa iz Milana je preuzela vođstvo do kraja peridoa posle trojek Melija i trojke uz faul Bilija Berona. Na kraju 30 minuta 61:62.

Kako je Armani krenuo u trećoj, tako je Partizan krenuo u poslednjem periodu. Ponovo je Ledej blistao, a priključio se i Egzum koji trojkom raspaljuje Arenu za 71:62 i seriju 10:0.

Međutim, posle tajm auta Etorea Mesine sledi povratna serija od 7:0 gostiju i u poslednjih 5 minuta ulazimo u neizvesnu završnicu.

Partizan je u tom periodu lako prodavao lopte koje su završavale u autu i vraćali samopouzdanje Armaniju.

Gosti su pokušavali preko centara da reše, ali su bili tri puta neuspešni, pre nego je Partizan otišao na plus 4.

Ipak, trojka Pengosa i koševi Šildsa sa penala vraćaju vođstvo Milanu na 2 minuta pre kraja. Imao je Nikolo Meli priliku da odvede svoj tim i na plus 3, ali ga je Papapetru ga odlično izblokirao prilikom pokušaja da zakuca.

Ipak, u napadu Partizan je igrao slabo i nikako nisu uspevali da dođu do koša, prvo Madar, a potom i Panter.

Posle penala Dejvisa Milano ima plus 3 i naredni napad Anđušić baca loptu u aut i baca u nevericu sve u Areni.

U napadu posle tajm-auta, Pengos rešava u igri 1 na 1 Papapetrua i Armani vodi 73:78 na 20 sekundi pre kraja.

Kod pobednika najefikasniji je bio Šilds sa 24, dok je Dejvis ubacio 15 poena. Kod crno-belih sjajni Ledej 23 poena (5/6 za tri poena), Lesor i Madar po 10.

Partizan naredni meč igra za dva dana protiv Virtusa iz Bolonje u Beogradu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

‘Hrvatskom Murinju’ se sprema ponuda karijere? Torino već traži zamenu

Ivan Jurić će, po svemu sudeći, na kraje sezone napustiti Torino. Ako u poslednji čas ne potpiše novi ugovor...

POVEZANE OBJAVE