POTPUNO OTVORENO: Petrić o igračkim danima i kako je preporodio Partizan

Trener Partizana Gordan Petrić gostovao je danas u emisiji “OKO” na RTS-u.

On se dotakao raznih tema, a svakako su najvažnije one u vezi sa tekućim prvenstvom.

Zamenio je Iliju Stolicu i od tada su crno beli zaigrali značajno bolje:

Pustio sam ih da igraju fudbal i dao im mogućnost da pogreše, ali… Zna se crvena linija i dokle mogu da idu. Kada smo došli igrači su bili nervozni, od treninga do treninga, od utakmice do utakmice oni su se polako opuštali. To se videlo protiv Kelna, ali ne samo protiv njih. Oni su živi ljudi, od krvi i mesa, nisam vršio pritisak na svaki pogrešan pas, sticali su samopouzdanje i sada pokazuju ono što umeju. To su isti igrači od pre godinu dana ili pre šest meseci, možda je odnos prema njima dao rezultat, rekao je on.

Zatim se osvrnuo i na vreme kada je igrao fudbal:

Građom i stavom podsećam na Ivicu Osima, ali rekao sam da će mnogo vode proteći Dunavom i Savom dok ja budem blizu njega. Ne njega nego svih trenera. Ovo je za mene tek početak. “Švaba” je bio specifičan, u pola sata sve objasni. Uprosti sve stvari, ali nekada je bio težak u trenerskom smislu. Mnogo je tražio, treninzi su trajali i po dva sata. Mnogo posla je predamnom, pitanje je da li ću se posvetiti fudbalu kao on, a to ne znam. Uživam sada, ali ne znam šta me čeka sutra. Rasterećen sam, radim onoliko koliko mogu, pokušavam da pomognem na način na koji mogu. Da li uspeva to će neko drugi prosuditi. I dalje spavam po osam sati, a ne četiri kao neki, i dalje se viđam sa drugarima. Privatnosam takav, zaključio je Petrić.

Partizan u četvrtak dočekuje Napredak i za Crvenom zvezdom zaostaju pet bodova. U Ligi konferencija zauzimaju prvo mesto u grupi sa Kelnom, Nicom i ekipom Slovackog.

Foto: FK Partizan/ Miroslav Todorović

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nikola Jokić postavio novi rekord NBA lige

Srpski centar Nikola Jokić postavio je novi rekord NBA lige. Reprezentativac Srbije je postao prvi košarkaš u NBA koji je...

POVEZANE OBJAVE