BEZ GASA: Baskonja u drugom poluvremenu trojkama slomila Zvezdu!

Baskonja – Crvena zvezda 92:75 (24:23, 19:23, 17:10, 33:18)

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Baskonje u trećem kolu Evrolige. Izabranici Vladimira Jovanovića imali su vođstvo nakon prvog poluvremena. Španski tim je u drugom delu zategao odbranu i zabeležio obe pobede protiv večitih rivala jer je bio bolji i od Partizana.

Baskijci su poenima Kotsara otvorili susret. Španski tim je imao minimalnu prednost. Zvezda je sa 5:0 došla do prvog vođstva 11:9. Šuterski su izabranici Vladimira Jovanovića veoma dobro parirali rivalu u prvoj četvrtini.

Odlepili su se na +6 što je u finišu perioda Baskonja stigla i približila na 24:23.

Zvezda je i u drugom periodu nastavila sa dobrom partijom i održavala maksimalnih +5. Posle poena Nikole Ivanovića, Baskonja je napravila mini seriju 4:0 i izjednačila na 38:38.

Poenima Mitrovića i Markovića, Zvezda je na poluvreme otišla sa 47:42. U redovima Baskonje, blistao je ponovo Markus Hauard sa 19 poena i čak četiri trojke. Tompson je imao 9 koševa.

Kod crveno – belih, najefikasniji je Luka Mitrović sa 13 koševa a po 10 imaju Bentil i Dobrić. Bolja igra Zvezde proizašla je iz odličnog šuta za tri poena i preciznosti iz igre.

Baskonja sa 6:0 otvara drugo poluvreme i prelazi u vođstvo. Zvezda je i u tom periodu uspevala da bude u egalu i ne dozvoli protivniku da se odlepi. Ipak, to se desilo nakon serije 8:0 i dve trojke španskog tima koji je poveo 59:53.

Zvezda je uzvratila i prišla na 59:57 za kraj treće četvrtine.

Sa tri trojke je Baskonja počela četvrti period i povela 68:60 sa čak 15 pogođenih dalekometnih šuteva. Kasnije su stigli i do prve dvocifrene razlike izabranici Đoana Penjaroje kada su poveli 75:64. To im je kasnije bilo dovoljno za trijumf. U ovom delu su postigli čak 33 poena.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Markus Hauard sa 30 poena. Bio je i junak susreta sa Partizanom. Darijus Tompson je imao 18 a Vanja Marinković 10 koševa.

Kod Zvezde se istakao Luka Mitrović sa 17 poena uz 14 koševa Dobrića. Po 11 imali su Ivanović i Bentil.

Zvezdu u okviru duplog kola očekuje gostovanje drugom španskom predstavniku Real Madridu. Taj meč je na programu u petak od 20:45.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezdin igrač na meti tima iz La Lige: Španci žele Hvanga

U subotu i sredu igrala se dva derbija, a ti mečevi privukli su brojne skaute. Kako javlja MaxBet Sport predstavnike su...

POVEZANE OBJAVE