PARTIZANU PRETI ODUZIMANJE STADIONA: Revizija će utvrditi dugovanja

Nedavno je posle velike bure na čelo JSD Partizan došao predsednik košarkaškog kluba Ostoja Mijailović. Nedugo potom je na mesto generalnog sekretara Sportskog društva imenovan proslavljeni odbojkaš Željko Tanasković.

On je otkrio da je fudbalski klub, koji se protivio izboru Mijailovića – pošto je protivkandidat bio Milorad Vučelić, predsednik njihove sekcije – u veliki dugovima.

Svi znate o situacijama koje su se dešavale na Skupštini i tokom preuzimanja JSD. Revizorska kuća obrađuje dokumenta, postoje dugovanja za poreze i doprinose preko 71 milion, struja 19 miliona, voda 110 miliona dinara. Postoji hipoteka na 11 milijardi dinara, vansudska, na stadion. Ukupan neki dug je oko 15 miliona evra koji je fudbalski klub napravio. Naša namera je da utvrdimo tačan dug, otkrio je Tanasković.

On je naglasio da najveće troškove proizvodi fudbalski klub.

Jasno je da svi zaposleni u sportskom društvu, svi oni rade za fudbalski klub. Sve troškove, većinu, pravi fudbalski klub. Revizija će utvrditi koja su to dugovanja, ona su fakturisana. Neka dokumentacija je spaljena i ne postoji. Naša ideja je da svi klubovi imaju optimalne uslove i da spasemo našu imovinu. Ako fudbalski klub ne izvrši obaveze, izgubićemo stadion, direktan je bio novi funkcioner JSD Partizan.

On je istakao da se problemi fudbalskog kluba odražavaju i na kompletno sportsko društvo.

Čekamo reviziju, da profesionalci odrade svoj deo posla. Da vidimo koliko sportsko društvo duguje, idu kamate na to. A kad fudbalski klub duguje sportskom društvu, nema kamate. Mi smo jedan klub, a sve nedaće su nastale nedomaćinskim poslovanjem fudbalskog kluba, jasno je poručio Tanasković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KUP SRBIJE: Radnički odolevao, Voša u finalu!

Fudbaleri Vojvodine prvi su finalisti Kupa Srbije za ovu sezonu. Oni su u Kragujevcu savladali Radnički sa 1:0. Milutina...

POVEZANE OBJAVE