PETRIĆ PRED DUEL SA NAPRETKOM: Niko me nije pitao, sad to dolazi na naplatu

Fudbaleri Partizana sutra od 16.45 igraju odložen meč 5. kola Superlige Srbije, a svoja očekivanja izneo je trener crno-belih Gordan Petrić.

Napredak može da nam napravi problem, kao što je radio ranije. Reč je o iskusnoj ekipi, sposobnoj da se namesti, a da bismo probili blok moraćemo više da rizikujemo. Igraćemo Riziko. Kolegu Dušana Đorđevića poznajem, ostavio je pečat u svim klubovima, posvećen je fudbalu, čeka nas težak posao, ali da se ne lažemo: Partizan se pita. U nekim situacijama „jedan na jedan“ moraćemo da preuzmemo rizik, da ne vraćamo loptu ka sredini, čak i ako je izgubimo da se vidi ideja, zna šta želi Petrić.

Ovo je bio jedini mogući termin u kom bi večiti mogli da odigraju odložene utakmice pre Mundijala u Kataru, zbog zgusnutog rasporeda izazvanog najvećom fudbalskom smotrom u sred sezone. Trener Partizana dao je zanimljivu izjavu povodom ovoga i bio veoma direktan.

Rekli su mu da sam bio tu i kad je pomeren duel sa Spartakom, a ja nemam pojma… Niko me nije ni pitao. Sad to dolazi na naplatu. Da je sve bilo po prvobirnom rasporedu, sad bismo igrali kup, mogli bismo da odmaramo igrače…, objasnio je trener Partizana.

Prokomentarisao je i protivnički tim.

Dosta golova je taj tim dao iz prekida, moramo da pomerimo goste od od našeg gola. Nema dileme da će oni biti defanzivni, na nama je koliko ćemo rano da damo gol, posle čega bi se oni otvorili. Jer, svi su majstori fudbala kad Peđa Mijatović „otvori“ protivnika, onda svi igramo… Recept je da pomerimo Kruševljane od našeg gola. Mada, protiv Čukaričkog je Marko Docić odlično izveo prekid, lepo pogodio centarhalfa, nema tu šta da se brani. Ne plašim se, generalno. Problem u tom segemntu ćemo imati ako budemo dozvolili da koriste prekide, analizirao je strateg crno-belih.

Posebno se osvrnuo i na Kvinsija Meniga.

Ušao je u formu, nema dileme, samo je potrebno da bude konkretniji. I njega i Dijabatea je stigao umor posle Kelna, to su normalne reakcije. Dobro se pokazao, ali mora da bude konkretan, poručio je Petrić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NOVI PRESEK: Srbija pala na FIFA rang listi

Fudbalska reprezentacija Srbije pala je za jedno mesto u odnosu na prethodni presek.  Na ovaj pad uticali su rezultati...

POVEZANE OBJAVE