Bregar saopštio spisak rukometašica za Evropsko prvenstvo

Ženska rukometna reprezentacija Srbije će od 4. novembra učestvovati na Evropskom prvenstvu koje zajednički organizuju Makedonija, Crna Gora i Slovenija.

Ovim povodom će se naše najbolje rukometašice okupiti 2. novembra u sportskom centru u Staroj Pazovi, a selektor Bregar je saopštio i spisak igračica na koje računa za ovo takmičenje.

Na spisku nema iznenađenja.

Za tim na prvenstvu Evrope konkurišu:

golmani: Jovana Risović (Krim), Kristina Graovac (Kišvarda), Jelena Đurašinović (Jagodina); leva krila: Sanja Radosavljević (Krim, Slovenija), Aleksandra Stamenić (Kišvarda,), Zoe Petrović (Bekament BB), Nataša Ćetković (Vojvodina); pivoti: Marija Petrović (Glorija, Rumunija), Edita Nuković (Union Hale), Katarina Bojičić (Jagodina); desna krila: Ana Kojić (Šiofok), Nataša Lovrić (Železničar), Jovana Bogojević (Kristijanštad) i bekovi: Jovana Stoiljković (Šambrej), Jovana Kovačević (Ramnicu Vlčea), Katarina Stošić (Alba Fehervar), Teodora Majkić (Bor Zijin), Kristina Liščević (Dunarea Braila), Jelena Lavko (Dunarea Braila), Andrea Boner (Crvena zvezda) i Anđela Janjušević (Šiofok).

Ženska rukometna reprezentacija Srbije će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi B u Celju, u okviru koje se sastaje sa selekcijama Danske, Švedske i Slovenije.

U grupi A u Ljubljani igraće Norveška, Mađarska, Hrvatska i Švajcarska, grupu C u Skoplju čine Francuska, Holandija, Severna Makedonija i Rumunija i u grupi D u Podgorici snage će odmeriti Poljska, Crna Gora, Nemačka i Španija.

Nakon preliminarne faze (4-9. novembar), glavna runda takmičenja se igra u Ljubljani i Skoplju (10-16. novembar), dok je finalni vikend na programu u Ljubljani od 18. do 20. novembra 2022. godine.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE