Partizan slavio, golman Kruševljana sprečio ubedljiviju pobedu (VIDEO)

Fudbaleri Partizana ostvarili su pobedu u odloženoj utakmici 5. kola Superlige Srbije, pošto su na svom stadionu bili bolji od kruševačkog Napretka minimalnim rezultatom 1-0.

Delovalo je da crno-beli mogu i do mnogo ubedljivijeg trijumfa, ali je na golu gostujuće ekipe blistao iskusni čuvar mreže Nikola Petrić.

Krenuo je tim Gordana Petrića veoma ofanzivno od samog starta i stvorio mnogo prilika.

Već u 7. minutu je golman Kruševljana Nikola Petrić skinuo zicer sa pet metara Kvinsiju Menigu, kog je pronašao Fusein Dijabate.

I tri minuta kasnije se čuvar mreže gostiju našao u glavnoj ulozi, kada je pronikao nameru Rikarda da mu šutira kroz noge.

Šut je oprobao i Urošević, kada je u 19. minutu sa preko 20 metara šutirao pored gola, nakon što je došao do lopte posle intervencije Vukajlovića.

Nastavili su se intenzivni napadi Partizana tokom čitavog poluvremena, a sve se konačno isplatilo u 31. minutu.

U 30. minutu je Petrić sprečio još jednu izglednu šansu crno-belih, kada je skinuo udarac Rikarda, ali već u nastavku akcije više nisu gosti mogli da odolevaju. Do lopte je stigao Menig, a u produžetku akcije Urošević namesio loptu Vujačiću koji je snažnim udarcem doveo domaće do prednosti od 1-0.

U 37. minutu umalo nije došlo do izjednačenja. Posle centaršuta Krstića iz slobodnog udarca sa desne strane, odlično je skočio Kerkez, a lopta od stative završila u rukama Popovića. Nakon toga usledila je i provera kako bi se utvrdilo da li je lopta prešla gol-liniju, što su tražili iz Napretka. 

Ovo kao da je ohrabrilo gostujuće fudbalere, koji su bili daleko ofanzivniji u završnom delu prvog poluvremena. 

U poslednjem minutu prvog dela ozbiljno je pripretio Matić posle kontre, ali je odličnom intervencijom golman Popović sačuvao prednost svom timu.

Nisu popustili Kruševljani ni posle povratka na teren. Već nakon tri minuta usledila je nova kontra, ponovo u režiji Bastajića i Matića, koji je šutirao preko gola. 

Posle nasrtaja protivnika, Partizan umalo nije duplirao prednost u 54. minutu posle velike greške Bolhe, koji je na ovom meču povučen na poziciju štopera. Posle šuta Meniga u ovoj prilici još jednom je Petrić spasao gol, ali je malo falilo da se odbije od Kerkeza i da mu bude upisan autogol.

Ponovo se težište igre preselilo na polovinu gostiju, a još jednu intervenciju upisao je Petrić posle snažnog udarca Traorea. 

U 72. minutu Vujačić je propustio izglednu šansu da postigne i drugi gol na ovom meču. Posle centaršuta Meniga štoper se našao sam pred golom protivnika, ali je bio neodlučan i odlučio da uposli Uroševića, pa je akcija ostala neuspešna. 

Do kraja meča se igra smirila i nije bilo mnogo konkretnih šansi. 

Strelac: Vujačić 31′

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Filipović, Vujačić, Saničanin, Urošević – Traore, Belić – Dijabate (od 86. Andrade), Natho, Menig (od 76. Pavlović) – Rikardo.

NAPREDAK (3-5-2): Petrić – Bolha, Kerkez, Prijović (od 58. Mičin) – Vukajlović, Putinčanin, Krstić (od 83. Stevanović), Šarić (od 58. Jovanović), Čečarić (od 58. Pantić) – Bastajić, Matić.

 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POSLE RUSIJE I KIPRA: Orlovi u novim dresovima, evo kako im stoje (FOTO)

Fudbaleri Srbije odigrali su prva dva test meča pred Evropsko prvenstvo. Ubedljivo su poraženi od Rusije u Moskvi sa 4:0....

POVEZANE OBJAVE