MITROVIĆ: Igrati za svoju državu je najveća moguća privilegija

Srpski napadač Aleksandar Mitrović, dao je intervju za sajt svetske kuće fudbala.

On je prvenstveno govorio o očekivanjima i dometima selekcije Srbije na Mundijalu u Kataru.

Dugo vremena nije bilo reprezentativnih mečeva, ali kada predstavljate svoju državu, vreme i mesto uopšte nije važno. I kada je sezona gotova, reprezentativni mečevi su važni, bez obzira da je li je u pitanju prijateljska, ili takmičarska utakmica. Mečevi koji dolaze su jako bitni i mi ćemo dati naše najbolje. To je najvažnija prilika koja mi je ukazana u karijeri. Nositi dres i predstavljati državu na velikim turnirima. to nema cenu. Ne samo u fudbalu, koji god sport da je u pitanju. To je uvek sjajna satisfakcija za svakoga. Kao što rekoh, predstavljati svoje ljude i igrati za svoju državu je najveća moguća privilegija, rekao je on.

Osvrnuo se i na SP od pre četiri godine:

Puno mi je to značilo kao igraču. Uvek ste željni da učestvujete na najvećim takmičenjima i borite se protiv najboljih rivala. Zahvalan sam što sam već imao priliku da učestvujem na Svetskom prvenstu i postignem pogodak, čime je doživljaj još dodatno poboljšan. Mislim da se većina naših fudbalera već takmičilo na Svetskom prvenstvu. Imamo određenog iskustva, tako da ćemo se pripremiti i verujemo da će rezultat biti bolji. Prošli put nismo imali sreće. Neke stvari nam jednostavno nisu išle na ruku. Možda je to bilo zbog manjka iskustva. Ovog puta smo spremni. Igrači, ceo nacionalni tim i cela zemlja. Svi su uzbuđeni zbog Svetskog prvenstva

Pitali su ga i o očekivanju srpske javnosti da i na Mundijalu bude najbolji strelac Orlova:

To je moj posao. Kada igram za reprezentaciju, za Fulam ili bilo gde drugde, ljudi očekuju od mene da postignem gol. To je ono što ja radim. Pod velikim ste pritiskom kada ste napadač. Ne možete samo da igrate dobro, morate postići gol. Najveći pritisak dolazi iz toga što to treba da uradim na svakom meču. Tokom svoje karijere, navikao sam se na ovo. Sviđa mi se pritisak i šta mogu da uradim sa njim. Volim da dam gol i da osetim pritisak na svojim ramenima. Znam šta svi očekuju od mene. Najbolji osećaj je kada su svi srećni zbog onoga što si uradio. Volim da dam gol i sviđa mi se što svi očekuju od mene da postignem gol. To znači da sam dobar u tome, zaključio je Mitrović.

Postao je rekorder po broju golova za nacionalni tim. Oborio je dva rekorda Čempionšipa a dobru formu je nastavio i u premijer ligi najnovijim golom protiv Aston Vile. Na 10 mečeva to mu je osmi pogodak u najjačem rangu engleskog fudbala ove sezone.

Orlovi su u Grupi G Mundijala sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Košarkaš Studentskog centra prijavljen za NBA draft!

Mladi košarkaš Studentskog centra Luka Bogavac prijavio se za ovogodišnji NBA draft, saopštio je njegov menadžer Miško Ražnatović. https://www.sportskacentrala.com/2024/04/28/jos-jedan-igrac-mege-se-prijavio-za-nba-draft/?swcfpc=1 Bogavac...

POVEZANE OBJAVE