DRAMA U NIŠU: Radnički sa devetoricom, Pešić spasio Zvezdu! (VIDEO)

Radnički Niš – Crvena zvezda 1:2 (0:0)

Marjanović 74′ – Pešić 69′, 90+6′

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnički u Nišu u duelu 16. kola Superlige Srbije. Mučili su se crveno beli a na golu domaćih briljirao je Dragan Rosić. Tako su zadržali pet bodova prednosti u odnosu na Partizan koji večeras igra sa Javorom.

Gosti su od starta krenuli agresivno i uz posed lopte. Pre toga su se igrači Radničkog spetljali nakon istrčavanja Borjana.

Kanga je u 10. minutu imao najbolju šansu. Nakon udarca Mitrovića, nije iskoristio odbitak od Rosića jer je Etongu intervenisao na gol liniji. Zatim je Rosić zaustavio udarac Pešića.

Nišlije su bile grublje i imale već dva žuta kartona nakon 20 minuta. Uspeli su i da odole Zvezdinom pritisku. Šutirao je u međuvremenu Pešić ali je ponovo bio neprecizan.

Cvetković je u 25. minutu dva puta šutirao pravo u Borjana. Bilo je uzbuđenja i u 30. minutu. Rosić se ponovo istakao odbranom, ovog puta udarca Milunovića. Onda je Mijailović u zanjem momentu zaustavio kontru Radničkog.

Kangi je Rosić odbranio šut iz slobodnjaka u 35. minutu. Gabonac se kasnije sudario sa Mesarovićem ali će obojica nastaviti susret. Zvezdini igrači u 41. minutu nisu iskoristili karambol u šesnaestercu nakon kornera Bukarija.

Veće uzbuđenje viđeno je u 44. minutu. Pali su Kanga i Bukari, ali sudija Ivković nije dosudio penal nakon gledanja VAR snimka.

Prvi deo igre obilovao je šansama na obe strane uz odličnog golmana Rosića.

Drugo poluvreme je počelo šansom za Radnički, ali je njihov bivši igrač Stefan Mitrović sprečio izglednu priliku za Štulića. Nakon kornera i intervencije Rosića, Eraković je pogodio Bukarija u 56. minutu i dosuđen je gol – aut.

Vrhunac uzbuđenja u nastavku desio se u 60. minutu kada domaćin ostaje sa igračem manje. Jamkam je dobio drugi žuti karton nakon što se sudija poslušao sugestiju iz VAR sobe posle njegovog starta nad Mustafom.

Crvena zvezda je ipak stigla do gola u 69. minutu. Bunker domaćih probio je bivši igrač niškog tima Aleksandar Pešić. Asistenciju je zabeležio povratnik Srđan Mijailović. Oprobao se i on ali mu je potom Rosić obranio.

Radnički je odmah uzvratio i izjednačio preko rezerviste Saše Marjanovića u 74. minutu. Iskoristio je povratnu loptu Gakua.

Probao je Pešić kasnije ali je Rosić bio na visini zadatka. Beograđani su od tada ređali prilike koje nisu iskoristili za pobedu. Etongu je u nadoknadi bio drugi fudbaler Radničkog koji je isključen. Probao je i Krstičić atraktivno, ali je lopta prošla pored stative.

Ipak, na samom kraju meča Aleksandar Pešić je postigao pobedonosni gol za Zvezdu.

Zvezda nakon ovog meča dočekuje Trabzon u Ligi Evrope a potom gostuju Kolubari. Radnički sada zauzima 11. mesto.

Radnički Niš: Rosić, Jamkam, Etongu, Stajić, Mesarović, Pejović, Stojanović, Cvetković, Dimić , Štulić

Crvena zvezda: Borjan, Eraković, Dragović, Milunović, Rodić, Kanga, Mijailović, Bukari, Ivanić (od 57′ Mustafa), Mitrović (od 57′ Katai), Pešić

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Odbojkaši Srbije počinju pripreme za Ligu Nacija

Igor Kolaković, prvi trener muške seniorske reprezentacije Srbije, zakazao je početak priprema za VI Ligu nacija 2024. u ponedeljak,...

POVEZANE OBJAVE