JAVNO MNJENJE REKLO SVOJE: Poznato da li Australijanci žele da Novak napadne desetu titulu na Australijan openu!

Srpski teniser Novak Đoković doživeo je pravi pakao januara ove godine, nakon što je došao u Australiju sa namerom da brani titulu na Australijan openu.

On je kao nevakcinisan teniser dobio izuzeće, ali su se tamošnje vlasti kasnije oglušile o to, pa je naš teniser završio zatvoren u hotelu sa migrantima, a nakon suđenja i deportovan, uz zabranu ulaska u zemlju u periodu od tri godine.

Ipak, u međuvremenu je Australija dobila novu Vladu i ministar Aleks Hok, koji će ostati upamćen po deportovanju jednog od najboljih sportista ikada, više nije na funkciji.

Još uvek nije poznato da li će novi ministar za migracije Endrju Džajs ukinuti ovu zabranu Novaku, ali jeste da tamošnja javnost želi da ga vidi na prvom gren slemu sezone!

Tamošnja TV stanica “10 News first Melbourn” organizovala je anketu za građane gde je trebalo da se izjasne na sledeće pitanje: Da li bi Novaku Đokoviću trebalo dozvoliti da kroči na njihovo tlo i dobije šansu da napadne prvi grend slem u godini?

Čak 90% ljudi je odgovorilo pozitivno, odnosno da želi da Novak Đoković napadne svoju desetu titulu na Australijan openu, i pored snažne propagande kojom je tamošnje javno mnjenje bilo u velikoj meri usmereno protiv našeg asa.

Podsetimo, Đoković je iz sličnih razloga propustio i US open, kao i čitavu američku turneju, a vratio se na Lejver kupu, nakon čega je podigao trofeje na turnirima u Tel Avivu i Astani.

Igraće sve do kraja godine, pošto je najavljeno da će učestvovati na egzibicionoj Svetskoj teniskoj ligi u Dubaiju od 19. do 24. decembra.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KOŠARKAŠ MAKABIJA SIGURAN: Bili bismo u top 3 da nije počeo rat

Košarkaši Makabija poveli su sa 1:0 u plej-of seriji Evrolige protiv Panatinaikosa. Sezonu su završili ligaški na sedmom mestu, a...

POVEZANE OBJAVE