NA SAMO KORAK DA PRESTIGNE VILTA ČEMBERLENA! Novi Jokićev tripl-dabl u srpskom okršaju! (VIDEO)

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Oklahoma Siti Tandere sa 122-117, u duelu dvojice srpskih košarkaša, od kojih se jedan posebno istakao.

Nikola Jokić je drugo veče zaredom zabeležio tripl-dabl učinak, pošto je za 39 minuta postigao 19 poena, uz 16 skokova i 13 asistencija.

Ovo mu je bio 78. ovakav učinak u karijeri, pa se tako našao na samo jedan korak da prestigne legendarnog Vilta Čemberlena sa kojim se izjednačio na šestom mestu večne liste. Na prvom mestu je Rasel Vestbruk sa 194 tripl-dabla.

Tako je bacio u senku neočekivano tesnu pobedu svog tima, pošto Nagetsi ni u jednom momentu nisu uspeli da steknu dvocifrenu prednost i do finiša je duel protekao u neizvesnosti.

Pored dvostrukog uzastopnog MVP-ja, istakao se i Majkl Porter Džunior sa 22 poena, kao i Kentavijus Koldvel-Poup sa jednim manje. Dobra vest je i povratak Džamala Mareja, koji je upisao 16 poena.

U poraženom timu je Šej Gildžus-Aleksander imao 28 poena, dok je srpski košarkaš Aleksej Pokuševski za 12 odigranih minuta imao samo skok i dve ukradene lopte.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE