NEOČEKIVANO: Poznat novi selektor Hrvatske, već obelodanjen i spisak igrača

Damir Mulaomerović je podneo neopozivu ostvaku na mesto selektora hrvatske košarkaške reprezentacije nakon novog neuspeha i ispadanja u osmini finala Evropskog prvenstva od Finaca.

Ulogu spasioca preuzeo je potom Aco Petrović, čije je zaduženje da odabere naslednika na klupi severnih komšija.

Međutim, kako niko od imena koja su se pominjala nije imalo želju da se lati nezahvalne uloge, na kraju je sam Petrović prihvatio da vodi nacionalni tim, makar za određeno vreme. Tako će po četvrti put zauzeti ovo mesto.

Nisam očekivao da će to otići u ovom smeru, s obzirom na sve ono što se dešavalo u prvom krugu razgovora s potencijalnim kandidatima i nakon što sam praktično obišao sve igrače, možda je to i logično rešenje, izjavio je Petrović.

On je naglasio da će se na ovoj poziciji nalaziti do kraja sezone, dok se ne pronađe trajno rešenje.

Sasvim sigurno je da sam ovog trenutka najbolje informisan po pitanju forme i praćenja igrača, ali za mene je to ovog trenutka dodatno opterećenje. Svestan sam koliko je taj sledeći prozor bitan i za buduća leta jer ako se dobiju obe utakmice, već dobijamo kvalitetno radno leto 2023. te bi mogli da učestvujemo u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu. Ulog je veliki, prihvatio sam i tu ulogu kao vršilac dužnosti selektora dok do kraja sezone ne rešimo pitanje selektora. Spreman sam da odradim ta dva prozora dok ne dođemo do konačnog rešenja, objasnio je novi-stari selektor Hrvata.

Istovremeno je objavio i spisak igrača na koje će računati za novembarski prozor, a na njemu su i neki igrači iz domaćih klubova.

Ima dosta igrača koji dosada nisu bili na spisku, ali to je jednostavno pokazivanje smera u kojem mislim da bi do Evropskog prvenstva 2025. godine trebalo ići. Tu je veliki broj mladih igrača, a s druge strane ima i onih koji su, uslovno rečeno, na granici, a na listi su. Recimo Gnjidić nije na spisku jer je njegov medicinski izveštaj takav da sasvim sigurno neće biti spreman za naredni prozor, kao ni Ivan Ramljak, otkrio je Petrović, pa dodao:

Isto tako, tu je i Matković, ali on je zaista pod znakom pitanja jer će tek početkom novembra biti praćen iz dana u dan, kako bi se videlo da li će biti sposoban za igru. Naravno, ima i igrača koji su u veoma dobroj formi i nose i igru i rezultate svojih klubova, poput Ciboninih Kapuste i Bundovića, ili Zadrovog Luke Božića. Ovog je trenutka u najzanimljivijoj formi Dragan Bender koji briljira u Obradoiru i u svim utakmicama je najbolji strelac i skakač svoje ekipe

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LŠ: Tenerife prvi finalista!

U prvom polufinalu F4 Lige šampiona, koji se igra u Beogradu, u kojem su se sastali Tenerife i Peristeri,...

POVEZANE OBJAVE