NOVA KONTROVERZA: Zahtevaju izbacivanje reprezentacije sa Mundijala i mesto za Ukrajinu!

Svetsko prvenstvo u fudbalu je sve bliže, ali skandali i kontroverze u vezi sa njim ne jenjavaju.

Na manje od mesec dana pred početak takmičenja u Kataru, fudbalski klub Šahtjor iz Donjecka oglasio se neverovatnim saopštenjem u kojem traži od FIFA izbacivanje reprezentacije Irana sa Mundijala i otvaranje mesta za Ukrajinu.

Šahtjor traži od FIFA da izbaci reprezentaciju Irana sa Svetskog prvenstva zbog napada na Ukrajinu. To bi bila poštena odluka kako bi se privukla pažnja sveta na državu koja pomaže u ubijanju Ukrajinaca. Upražnjeno mesto bi trebalo dodeliti Ukrajini. Naša selekcija nije imala jednake uslove sa ostalim timovima tokom odigravanja baraža. Momci su igrali srcem, stoji u saopštenju ukrajinskog kluba, koji je potom otvoreno pozvao na vezivanje politike i sporta.

Dosta je skrivanja iza teze da politika nema uticaj u sportu, poručili su na kraju saopštenja.

Teško je poverovati da će ovaj zahtev biti ispunjen, s obzirom na to da i u slučaju izbacivanja Iranaca, pravila nalažu da upražnjeno mesto zauzme reprezentacija iz iste konferencije, što bi u ovom slučaju bili Ujedinjeni Arapski Emirati.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznato kada Boeli napušta Čelsi

Čelsi je od prošle sezone u vlasništvu američkog konzorcijuma, a na čelu kluba je Tod Boeli, američki milijarder. Od dolaska...

POVEZANE OBJAVE