OTKRIVENO: Mnoga nekošarkaška tržišta žele licencu Evrolige!

Nedavno je došlo do velikih promena na čelu košarkaške Evrolige, pa je umesto do tada nedodirljivog Đordi Bartomeua glavni čovek takmičenja postao Dejan Bodiroga, legenda naše košarke. Njegov blizak saradnik, odnosno poslovni direktor, biće nekadašnji predsednik Portland Trejlblejzersa Maršal Glikman.

Upravo je Glikman u intervjuu za “Sportiko” otkrio da postoji veliko interesovanje za licencu Evrolige od ne baš po košarci poznatih sredina, ali koje imaju veliki poslovni potencijal.

Veliki broj tržišta ima želju da se domogne licence Evrolige u ovom trenutku. Situacija je takva da imamo lige koje se nalaze na košarkaški najjačim tržištima, koja su ujedno najslabija poslovno, kao i ozbiljan poslovni potencijal na mestima koja se ne smatraju tradicionalnim košarkaškim tržištima. Postoji veliki prostor za rast, posebno u Francuskoj, Nemačkoj i na širem području Londona, smatra Glikman.

To je posebno objasnio na primeru Londona, koji se ove sezone takmiči u Evrokupu.

Kada se u Londonu odigravaju prijateljske NBA utakmice, dvorana se rasproda za dve sekunde. NFL takođe funkcioniše u Londonu, čak i MLB. Smatramo da bi tamo redovan član Evrolige mogao da bude veoma uspešan, prognozira čelnik elitnog evropskog takmičenja.

On je govorio i o poslovnim strategijama i saradnji sa klubovima koji trenutno vladaju Evropom i koji su poznati po uspesima u prethodnom periodu.

Želim da pomognem klubovima da rastu na lokalnom i regionalnom nivou i steknu bolji balans između toga koji komerncijalni aduti najbolje prolaze na lokalnom nivou, a koji na nivou lige, rekao je Glikman.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vojvodina se oglasila saopštenjem: Ozbiljna liga ovo sebi ne bi smela da dozvoli

Vojvodina je izdala saopštenje povodom dešavanja u finalnoj seriji ABA 2 lige. Spartak je na domaćem terenu u drugom meču...

POVEZANE OBJAVE