ZABORAVIO NA VIMBLDON: Nekadašnji svetski broj 1 tvrdi da je Alkaraz zasluženo prvi

Nekadašnji prvi teniser sveta i osvajač Rolan Garosa Huan Karlos Ferero sada se nalazi na poziciji trenera Karlosa Alkaraza.

Alkaraz je nakon osvajanja US Opena postao najmlađi svetski broj 1 u open eri, a to je umnogome ostvario zahvaljujući situaciji u kojoj se našao srpski teniser Novak Đoković.

Novaku je zbog statusa vakcinacije protiv koronavirusa zabranjen nastup na brojnim turnirima, između ostalih i na Australijan openu i US openu, dok je sa Vimbldona, gde je odbranio trofej, izgubio sve bodove zbog sukoba ATP-ja i londonskog gren slema usled političke krize u Ukrajini i zabrane nastupa ruskim teniserima.

Normalno je što neki ljudi misle da Karlos nije zaslužio to mesto, jer je istina da Đoković nije igrao na dva grend slema. Mogao je još da ih osvoji, ali to nikada nećemo znati. Na kraju krajeva, mislim da je Karlitos ipak zaslužio prvo mesto jer je pobedio na skoro svakom meču ove godine. Mislim da je imao veoma uspešnu sezonu. Moramo da poštujemo mišljenje svih, ali ja mislim da je zasluženo, izjavio je Ferero, ne osvrnuvši se na činjenicu da je naš teniser izgubio 2.000 bodova iako je trijumfovao na Vimbldonu.

Alkaraz trenutno nastupa na ATP 500 turniru u Bazelu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

De Rosi i Roma: Vlasnici doneli odluku o sudbini trenera

Vlasnici Rome Den i Rajan Fridkin saopštili su da će trener Danijele de Rosi i naredne sezone da bude...

POVEZANE OBJAVE