BORBA ČITAVOG DRUŠTVA! Poznato zašto su mrežice na Zvezdinim utakmicama roze boje

Mnogima je zapalo za oko da su mrežice na koševima na meču između Crvene zvezde i FMP Meridiana bile u specifičnoj boji.

Ovo je gest kluba povodom meseca oktobra koji je u kalendaru Svetske zdravstvene organizacije označen kao mesec borbe protiv raka dojke, a čiji je simbol ova boja.

– Borba čiji je simbol i roze boja zbog kojih će mrežice na našim koševima u ponedeljak biti obojene u tu boju, nije samo u rukama žena, majki, supruga, sestara, baki, svih žena koje se bore protiv ove bolesti – već je to borba svih nas i čitavog društva!

Brojke su zabrinjavajuće – Kancer dojke predstavlja vodeći uzrok obolevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj populaciji širom sveta. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (SZO), u svetu se godišnje registruje oko 2.260.000 obolelih žena, dok od iste bolesti svake godine umre preko pola miliona njih!

KK Crvena zvezda kao društveno odgovoran klub, deo ove zemlje i ovog društva svake godine se priključuje ovakvim akcijama u želji da motiviše, da podigne svest javnosti ovom problemu, ali i pruži podršku ženama koje se već bore sa kancerom dojke.

Deo akcija biće realizovan tokom ove nedelje, zaključno sa utakmicama sa FMPom i Bajernom koje zaključuju mesec oktobar u kalendaru KK Crvena zvezda, navedeno je na sajtu kluba.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

IGRAJU SEZONU IZ SNOVA: Radnički nadomak Evrope, imaju i igrača kola!

Fudbaleri kragujevačkog Radničkog u 3. kolu plej-ofa pobedili su Lučansku Mladost sa 3:2. U susretu vrlo bitnom za poziciju broj...

POVEZANE OBJAVE