BALKANSKA NBA PRIČA: Hrvatski košarkaš govorio kako je slao Lebrona po kafu i novine

Hrvatski košarkaš Bruno Šundov jedan je od igrača sa ovih prostora koji nije ostavio dubok trag u najjačoj ligi sveta, iako je tamo proveo nekoliko godina.

On je draftovan 1998. godine kao 35. pik, u vreme kada prodor do NBA lige još uvek nije bio tako lak. Nastupao je za Dalas, Indijanu i Boston, a zatim se preselio u Klivlend Kavalirse u isto vreme kad je kao prvi pik u ovaj klub stigao – Lebron Džejms.

Ovaj hrvatski košarkaš međutim nije preko okeana upamćen tek kao saigrač jednog od najboljih košarkaša ikada, već i po anegdoti koja je završila na naslovnim stranama.

Naime, iako su svi bili puni poštovanja prema Lebronu već na početku – i pored toga što je imao tek 18 godina – Šundov je rešio da se prema njemu ophodi kao što tradicija nalaže za rukije.

O tome je govorio u podkastu “Inkubator”.

To je anegdota jedna koja je dospela na naslovne strane, po meni pomalo glupo, ali ajde. Svi smo to prošli, to su neke sitnice kojim veterani prema mladim igračima hoće da stvore respekt da se poštuju stariji igrači. To traje mesec dana, to je zanemarivo, prisetio se hrvatski košarkaš, ali sa Lebronom je bilo drugačije:

Dođe Lebron i svi gledaju i kažu “U, Lebron, 100.000.000 dolara ugovor”, a ono dete od 18 godina. Niko neće da priča sa njim, otkrio je Šundov.

Rešio je da to promeni jednog dana dok je sedeo sa legendarnim Židrunasom Ilgauskasom, pa je objasnio kako je poslao Lebrona po kafu, kao i njegovu reakciju.

Ja priđem, kažem: ‘Ajde dragi sutra veliku kafu sa toplim mlekom i paket krofnica nam donesi.’ Mislio sam da će em oduvati. Sedimo ja i Ilgauskas, kaže mi on ‘Koja si ti budala, trejdovaće nas obojicu!’ Kaže Lebron: ‘Može, može doneću, koju ćeš kafu, doneću ja i novine. Ja sutradan ulazim u svlačionicu sednem, krofne, kafa, novine, Lebron maše rukom i kaže doneo sam ti. Kažem mu ja malo je kafa vruća mogao si malo da duneš i to je jedna sasvim normalna anegdota iz svlačionice, otkrio je veoma raritetnu anegdotu bivši košarkaš. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BLIZU SEDME DECENIJE: Čuveni Romario ponovo igra fudbal! (VIDEO)

Fudbaleri Brazila su najtrofejnija nacija kada je reč o broju titula prvaka sveta. Poslednju su osvojili 2002. godine golovima Ronalda....

POVEZANE OBJAVE