EL: Partizan u rovovskoj borbi sa Žalgirisom stigao do druge pobede u Evroligi

Košarkaši Partizana došli su i do druge pobede u Evroligi pošto su na svom terenu, pred prepunom Štark Arenom, protiv Žalgirisa 87:76.

Partizan je kao i u svakom meču do sada odlično počeo. Brzo su stigli do 15:7, pre svega zahvaljujući agresivnom presingu po celom terenu na koji su se gosti slabije snašli.

Ipak, kako je meč odmicao i na to su se prilagodili i zahvaljujući Lekavičijusu i njegovoj seriji poena, do kraja četvrtine su preveli i otišli na prvi odmor sa 20:22.

U drugom periodu Partizan je “zategao” odbranu, a u napadu je dobio Kevina Pantera koji je serijom poena doneo crno-belima prvo dvocifreno vođsrtvo 40:30. Žalgiris je posle tajm-auta uspeo da uštopa Partizanov napad, i do kraja četvrtine su za nijansu smanjili vođstvo i otišli na odmor sa 44:36.

Treći period je počeo odlično za crno-bele i imali su vrlo brzo 12 poena viška 49:37. Međutim, od tog trenutka Žalgiris je stao u kombinovanu odbranu koja je pravila velike probleme domaćima, a u isto vreme i pravila lake poene sa druge strane. Žalgiris je čak u finišu četvrtine došao i do izjednačenja posle trojke Evansa.

Anđušić je brzo vratio vođstvo i sa 60:57 su izabanici Željka Obradovića otišli na pauzu.

U četvrtom periodu viđena je rovovska borba u kojoj je Partizan održavao prednost između 4 i 6 poena, ali nije uspevao značajnije da se odlepi. U drugoj polovini su došli do 8 poena viška, i lakše se disalo, ali Žalgiris nije želeo ni jednog trenutka da se preda.

Posle trojke Evansa su ponovo došli na 4 poena minusa, a Partizan je do poena dolazio sa linije penala. Svi šutevi su bili sigurni i to je na kraju presudilo u pobedi crno-belih. Na kraju konačnih 87:76

Najefikasniji kod Partizana bio je Kevin Panter sa 26 poena, dok je Egzum ubacio 10. Kod Žalgirisa Evans je ubacio 16 poena.

Posle ovog meča obe ekipe imaju skor 2-3.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ludnica u Njujorku, trener File osuo paljbu po sudijama: Video je da sam tražio tajm-aut (VIDEO)

Pored meča u Denveru, gde je Džamal Marej postigao koš za pobedu Denvera protiv Lejkersa, ništa manje luda završnica...

POVEZANE OBJAVE