LIGA KONFERENCIJA: Kasno buđenje, Nica odložila slavlje Partizana! (VIDEO)

Nica – Partizan 2:1 (1:0)

Pepe 29′, Lemina 77′ – Gomeš 74′

Fudbaleri Partizana, poraženi su na gostovanju Nici u 5. kolu D grupe Lige konferencija. Izabranici Gordana Petrića odigrali su slab susret što je domaćin iskoristio za trijumf. Tako su odložili skoro izvestan prolazak crno – belih u nokaut fazu.

Igrači domaćeg tima su imali prvi šut u 4. minutu koji je išao pravo u Popovića. Domaćini su na početku bili nešto agresivniji stvarajući šanse naspram slabijeg početka crno – belih.

Partizan je probao u 13. minutu ali je lopta otišla u aut. Gomeš je u 16. minutu imao prvu veću šansu za Partizan ali je Bulka odbranio. Menig je potom šutirao pored gola pa su se izabranici Gordana Petrića polako oslobodili početnog pritiska.

Nica je imala priliku u 27. minutu ali su Partizanovi igrači otklonili opasnost. Ipak, uspeli su domaćini da povedu u 29. minutu. Strelac je bio pozajmljeni igrač Arsenala Nikolas Pepe posle greške Partizanove odbrane.

Crno – beli su tek u 35. minutu imali prvi korner. U 39. minutu je Nica imala šansu za 2:0, ali se istakao Popović. Odbranio je šut Laborda nakon ubacivanja Pepea. Francuski tim nije uspeo da uveća rezultat iako je na momente Partizan bio bolji protivnik na terenu, pa su sa 1:0 otišli na odmor.

U nastvku je prvo uzbuđenje viđeno odmah na početku. Nica je u 47. minutu pogodila stativu preko Laborda.

I Lemina je u sledećem napadu bio neprecizan. Lekarska ekipa je ušla u 56. minutu na teren zbog povrede Svetozara Markovića koji je nastavio susret.

Potom su Lemina i Bard bili neprecizni i u drugom delu je Nica nastavila kao i u prvom vršeći sve veći pritisak na gol Popovića. Labord je bio u kontaktu sa Belićem, a sudija u 63. minutu nije dodelio penal Nici, iako su to igrači domaćeg tima tražili.

Partizan ipak stiže do izjednačenja u 74. minutu. Strelac je bio najbolji strelac tima iz Humske Rikardo Gomeš. Nakon solo akcije, savladao je Bulku udarcem van šesnaest metara.

Radost je trajala samo tri minuta. Prednost Nici vratio je Mario Lemina koji je pogodio nakon nekoliko promašaja. I ovde je imao sreće, jer je lopta zakačila Belića.

Do kraja susreta nije bilo većih šansi. Tražili su Partizanovi igrači penal nad Uroševićem u finišu, ali je linijski sudija svirao ofsajd. Partizan i Nica sada imaju po 8 bodova na prvom mestu. Meč Kelna i Slovackog je prekinut zbog vremenskih uslova.

Partizan bi u poslednjem kolu trebalo da dočeka Češki tim, a Nica da gostuje Kelnu.

Standings provided by Sofascore

Partizan: Popović , Živković, Marković, Vujačić, Urošević , Traore (od 61′ Pavlović), Fejsa (od 46′ Belić) , Dijabate, Natho, Menig , Gomeš

Nica: Bulka ,Atal, Rosario, Dante, Bard ,Budaui, Lemina, Tiram, Braimi , Pepe, Labord

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE