Mesina: Izostanak Rusa povećao neizvesnost u Evroligi!

Trener Olimpije iz Milana,  Etore Mesina pričao je o aktuelnoj sezoni u Evroligi.

Najpre je pohvalio poboljšanje saradnje između Evrolige i FIBA. Kao što je već poznato, Evroliga je dozvolila italijanskim klubovima Olimpiji i Virtusu da odlože međusobni meč planiran za sredinu novembra kako bi klubovi mogli da puste svoje italijanske igrače u reprezentaciju.

– Veoma pozitivna stvar, nadam se da je to početak dobre komunikacije između dve strane. Gest koji bi u budućnosti mogao da bude mnogo značajniji i da otvori mnoga vrata. Šta će iz svega ovoga na kraju izađi, u ovom momentu ne možemo da znamo, rekao je Mesina.

Pričao je i o aktuelnoj sezoni u Evroligi.

– Ono što se ističe je činjenica da si prethodnih godina uvek mogao da računaš na pobede kada igraš kod kuće, sada nije baš tako. Razlog je jer nema timova iz Rusije. Igrači koji su bili u tim klubovima su sada pojačali ostatak lige, oni su vrlo iskusni i nikada ne paniče. Zato viđamo više pobeda gostiju. Pored toga, pozitivno sam iznenađen suđenjem. Bez obzira da li su sudije u dvorani koja prima 20.000 ljudi, oni sviraju ono što vide. Verovatno je to mentalitet koji su preneli iz prethodnih sezona kada nije bilo navijača.

Olimpija iz Milana naredni meč u Evroligi igra u petak protiv španske Baskonije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE