PRVENAC ZVEZDE: Raspucani Vildoza i Nedović srušili Bajern!

Crvena zvezda – Bajern 78:72 (28:17,16:26,21:14, 13:15)

Košarkaši Crvene zvezde, pobedili su Bajern za prvi trijumf u ovogodišnjem izdanju Evrolige. Crveno beli nisu blistali u susretu 5. kola. Imali su veliku prednost u nekoliko navrata, ali su ipak uspeli da slave u duelu jedine dve ekipe bez trijumfa do sada.

Zvezda je trojkom Ognjena Dobrića otvorila duel. Novom trojkom Bentila su povisili crveno – beli na 6:2.

Serijom 6:0, zvezda je stekla +7 i povela 12:5. Izabranici Vladimira Jovanovića su već na startu susreta pogodili četiri trojke. Sa 11 poena u nizu, Zvezda je stekla i prvu dvocifrenu prednost od 23:8. Sa 8:1, Bajern je prišao na 24:16 u korist Zvezde.

Crveno beli su posle prvog perioda zadržali dvocifrenu prednost i bolje procente šuta.

Bavarci su bolje počeli drugi period u pokušaju da što više smanje razliku. Uspeli su u tome usled lošijeg šuterskog izdanja Zvezde i prišli na 30:28. Seriju je prekinuo Ognjen Dobrić. Bajern je u finišu četvrtine prvi put poveo 36:34 nakon serije 5:0. Bajern je značajno popravio procenat šuta iz igre što je donelo prevagu u njihovu korist.

Imali su i 40:36 Bavarci ali je Zvezda uz seriju 8:3 i poene Nedovića i Vildoze otišla na odmor sa minimalnom prednošću. Argentinac je postigao 12 koševa uz 8 Bentila i po 7 koliko su imali Dobrić i Nedović.

U Bajernu se istakao novajlija Kasijus Vinston sa 13 poena. Rubit i Heris imali su osam koševa uz slab učinak Lučića i Jaramaza.

Džon Holand je poenima otvorio drugo poluvreme.

Pre toga su Vajler Beb i Vinston promašili šuteve za tri poena. Zvezda na početku održava minimalnih 3 poena viška. U prvih četiri minuta bilo je više grešaka nego konkretne igre na obe strane.

Posle praznih dva minuta Vildoza postiže poene sa linije za slobodna bacanja za 51:48 na sredini treće četvrtine. Nedović je potom crveno – belima doneo +5 nakon čega je Andrea Trinkijeri tražio tajm aut ali je i posle toga Lazarević povećao na 55:48, a seriju prekinuo bivši igrač Zvezde Kori Volden.

Njegovim i košem Vajler Beba, Bajern je ponovo egal 56:56. Vildoza zatim uzvraća trojkom za 59:56 uz koš Bena Bentila posle izgubljene lopte Herisa. Zvezda je u poslednju četvrtinu ušla sa +8.

Na minut ipo od početka poslednje deonice, Dobrić na asistenciju Bentila pogađa trojku za +11 Zvezde 68:57.

Heris je posle još jednog perioda bez koševa na obe strane pogodio slobodna bacanja za 72:62 u Zvezdinu korist. Potom je i Vinston realizovao tri bacanja za -7 Bajerna. Petrušev gubi loptu nakon čega Lučić smanjuje razliku na -5 i uvodi meč u neizvesnu završnicu. Martin je odbio za trenutak nalet nemačke ekipe pogotkom za 74:67.

Lučić i Obst su promašili šuteve za tri poena što je kaznio Bentil za +9 na dva ipo minuta do kraja. Nakon toga je bilo promašaja sa obe strane a Lučić je pogodio za 76:69. Posle je pogodio 2+1 pošto je Dobrić izgubio loptu. Uzvratio je Nedović za 78:72 za Zvezdu na ulasku u poslednji minut. Bentil je tada bio izblokiran ali je Vinston promašio trojku

Najbolji u pobedničkom timu bio je Luka Vildoza sa 20 poena i 6 skokova. Nemanja Nedović upisao je 11 uz ključne poene u završnici. Bentil i Dobrić su imali po 12 koševa.

U timu Bajerna istakao se Kasijus Vinston sa 18 koševa. Pratio ga je Vladimir Lučić sa 12 i Elajas Heris sa 10.

Zvezdu u ponedeljak od 18 časova očekuje gostovanje Igokei, a potom u četvrtak i Monaku. Bavarci prvo igraju prvenstveni susret sa Krailshajmom pa dočekuju Efes.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vojvodina i Zvezda remizirali u Novom Sadu, dobra partija Mimovića (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine remizirali su bez golova (0-0) u Novom Sadu, u utakmici 32. kola Superlige, odnosno...

POVEZANE OBJAVE