SNAŽNA IZJAVA PETRIĆA: Zvezda i Partizan su najveći problem srpskog fudbala

Fudbaleri Partizana dočekuju Radnički iz Niša u nedelju od 19 časova u okviru 17. kola Superlige Srbije.

Na startu sezone su na niškom Čairu crno-beli jedva izvukli bod, sa penala u zaustavnom vremenu, ali se od tada mnogo toga promenilo, počev od trenera na obe klupe.

Crno-bele je tada predvodio Ilija Stolica, a nakon loših rezultata ga je zamenio Gordan Petrić, kome je krenulo odlično, izuzev senzacionalnog ispadanja na startu Kupa Srbije.

Nakon niza pobeda, niški tim se dočekuje u nešto lošijem trenutku, posle remija sa Javorom i poraza od Nice. Ipak, trener crno-belih Gordan Petrić ne smatra da postoji pritisak u okviru tima, ali je na konferenciji sam duel bio u senci priče o poziciji Partizana i Zvezde u srpskom fudbalu.

Ma neće. Pritisak se stvara na neku drugu stranu. Kad bih vam iskreno pričao ono što kažem prijateljima… Meni nije teško da kažem. Najveći problem u srpskom fudbalu su Zvezda i Partizan, nekad problem pravi Zvezda, nekad pravi Partizan, trenutno zadnjih nekoliko godina Zvezda pravi taj problem i to je očigledno. Nemam ništa protiv toga, jedino što se stvara, rekao sam ranije, da ne dozvolimo da se narod posvađa zbog fudbala, rekao je Petrić.

Potom je istakao da se pritisak stvara veštački, a izrazio se i slikovito.

Da li je pritisak na njima? Ne, to neko drugi stvara, kako stvara, možda veštački, ono što znam je da ćemo se mi boriti da svaku utakmicu odigramo na najbolji mogući način. Bolje biti ranjeni vuk u toj borbi, nego dresirana pudlica u cirkusu. Bio je pritisak kad sam došao, sad šta god da se desi nemam pritiska, poručio je trener crno-belih.

Objasnio je i šta misli kada kaže da je “Zvezda problem”.

Ja sam rekao ovo što sam rekao, odnosno da ne bih voleo da se narod posvađa zbog fudbala. Video sam protiv Pazara, ja to osećam na terenu i kao bivši igrač i sad kao trener. Kažem kad nastaje problem u nekim situacijama, ne žalim se, nekad je i Partizan imao situacije da mu neko dozvoljava da se progleda kroz prste, to se dešava sa Zvezdom i preopterećuje nas. Od utakmice do utakmice ćemo gledati svoj posao i pokušati da svaku dobijemo i pružimo maksimalno dobru igru da bi navijači uživali. To se oseća, nemojte da se lažemo, da li će Partizan biti prvi ili drugi, videćemo. Ja nemam problem da kažem to, izjavio je trener Partizana.

Kada kaže da se “gleda kroz prste”, misli na sudije.

Ja sam rekao ovo što sam rekao, odnosno da ne bih voleo da se narod posvađa zbog fudbala. Video sam protiv Pazara, ja to osećam na terenu i kao bivši igrač i sad kao trener. Kažem kad nastaje problem u nekim situacijama, ne žalim se, nekad je i Partizan imao situacije da mu neko dozovljava da se progleda kroz prste, to se dešava sa Zvezdom i poterećuje nas. Od utakmice do utakmice ćemo gledati svoj posao i pokušati da svaku dobijemo i pružimo maksimalno dobru igru da bi navijači uživali. To se oseća, nemojte da se lažemo, da li će Partizan biti prvi ili drugi, videćemo. Ja nemam problem da kažem to, obrazložio je Petrić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DULJAJ PRED DERBI: Imaju ideje da iznenade rivala, žao mu je zbog kartona

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju sutra Partizan u 173. večitom derbiju. Nakon 30 kola ligaškog dela, crveno-beli imaju +7 u odnosu...

POVEZANE OBJAVE