Gabigol odlučio novog šampiona Južne Amerike! (VIDEO)

Fudbaleri brazilskog Flamenga ponovo su se, nakon dve godine pauze, vratili na vrh Južne Amerike kada je o fudbalu reč.

Tim iz Rio de Žaneira je u brazilskom finalu Kopa Libertadores, odigranom u Ekvadoru, bio bolji od Atletiko Paranensea sa 1-0, tako osvojivši treći trofej u ovom takmičenju.

Pobeda je slađa samim tim što je odlučujući pogodak postignut u 4. minutu nadoknade prvog poluvremena. Egzekutor je bio Gabrijel Barbosa, čovek koji je tako još jednom opravdao svoj nadimak Gabigol.

On je umakao svojim čuvarima i našao se tačno gde treba, kako bi samo ubacio loptu u mrežu posle lopte koju je dobio od Evertona Ribeira sa desne strane.

Crveno-crnima je umnogome olakšan put do trofeja bio od 43. minuta, kada je Pedro Enrike dobio drugi žuti karton, pa je Paranense do kraja imao igrača manje.

Posledično tome, potpunu inicijativu u drugom poluvremenu imao je Flamengo, mada je Atletiko jurio rezultat. Iako nije uspeo da dođe do ubedljivije pobede, glavni cilj je ostvaren.

Barbosa je 29. golom u elitnom takmičenju pokazao i u najvažnijoj utakmici da nije izgubio fantastičan osećaj za gol, nakon neuspele epizode u Evropi, u redovima milanskog Intera.

Podsetimo, Gabigol je briljirao u dresu Santosa, a nakon neuspele epizode u Nerazurima i kratko u Benfici, vratio se u Brazil – prvo u matični klub, a zatim i u Flamengo – gde je oživeo karijeru.

Najvredniji trofej se tako vratio u vitrine ovog kluba nakon tri godine. Flamengo je bio šampion 2019. godine, dok je prethodne dve vladao drugi brazilski klub – Palmeiras.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Odbojkaši Srbije počinju pripreme za Ligu Nacija

Igor Kolaković, prvi trener muške seniorske reprezentacije Srbije, zakazao je početak priprema za VI Ligu nacija 2024. u ponedeljak,...

POVEZANE OBJAVE