Milojević: Gospodin Zvezdan Terzić radi nestvaran posao!

Vladan Milojević je u periodu od 2017. do 2019. godine vodio ekipu Crvene zvezde i ostvario izuzetno dobre rezultate.

Milojević je ostvaruo jedan plasman u Ligu Evrope i još dva u Ligu šampiona, što će ostati upisano u klupsku istoriju kao ogromni uspesi posle dugogodišnje krize.

Iz tog perioda možda će se najduže pamtiti pobeda nad Liverpulom na ”Marakani” (2:0) u Ligi šampiona, a pomenuti trener je za Zvezdinu klupsku televiziju dao opširan intervju u kojem je pričao o vremenu provedeneom na klupi crveno-belih.

Prisetio se i susreta sa Jirgenom Klopom neposredno pre utakmice.

Ako ćemo iskreno, ja sam trener, i uvek verujem da će moj tim da pobedi. Tako i pripremam ekipu. Ne mogu da kažem da jeste ili nije bilo neočekivano, ali igrati protiv Liverpula je zaista posebna stvar. Kada smo igrali na Enfildu, rezultat je bio takav kakav je. Sećam se dobro meča u Beogradu. Pozdravio sam se sa Klopom u ‘miks zoni’, pre ulaza u tunel, a on je prokomentarisao da prošli put nije bilo tako loše. Samo sam prećutao i pozdravio se. Tu utakmicu smo završili sa tri, četiri povređena igrača.

– Utakmice u Ligi šampiona su nama pravile ozbiljan problem. Pričam o struci, ljudi to možda mogu malo slabije da shvate. To je kao da automobil radi na drugim obrtajima. Mi srpsku ligu igramo na nekih tri hiljade obrtaja, a Ligu šampiona na šest hiljada obrtaja, 90 minuta.

Naši igrači nisu adaptirani za to, jer mi ne možemo da treniramo toliko. Pogotovo kada gledamo kilometražu i GPS… Mi imamo po dvanaest, trinaest kilometara pretrčanih više u Evropi, nego u domaćem prvenstvu i to je jako teško za nas. Ne zato što su naši igrači lošiji. Ako pogledate u Ligi Evrope, i danas vrhunske evropske ekipe imaju mogućnost da nekoliko igrača odmore, kao što je Arsenal igrao protiv nas, jer oni kadaodiraju evropski meč igraju protiv Totenhema, Čelsija i drugih timova u prvenstvu.

 Ovde kod nas je obrnuto. Mi smo meč protiv Liverpula završili sa tri ozbiljne povrede. Čaušić, Jovančić i Pavkov su imali rupture i pucanja mišića, to nisu mehaničke povrede. To je nama bio veliki problem – ritam utakmice.

I eto, desio se Liverpul. Nekad morate da imate i sreće… Ili Borjan da odbrani ili da promaše gol… Ako se sećate, mislim da su oni prvo imali šansu pri rezultatu 0:0. Mi smo dali taj gol, ponela nas je atmosfera i to vam je tako u fudbalu. To nas je jednostavno nosilo. Dva perfektna gola Milana Pavkova i eto. Na poluvremenu nisam nešto drugačije razmišljao u odnosu na početak. Imate rezultat kakav imate, ali morate da hrabrite igrače. Stalno sam ih ohrabrivao. Čak sam im i rekao da se ne plaše ničega, i da oni samo treba da izađu i daju sve za sebe. Ako rezultat bude drugačiji, ja sam odgovoran. Normalno, ja sam trener, istakao je on.

Na kraju je pričao i da li jednog dana planira da se vrati na klupu crveno-beih.

da li razmišlja o povratku u Crvenu zvezdu jednog dana?

Gledam pozitivno na Crvenu zvezdu. Mislim da je Zvezda sada u nekim drugim brzinama. Nije bilo lako nositi se, ali Zvezda se vraća. Mislim da je gospodin Zvezdan Terzić neko ko radi nestvaran posao u Crvenoj zvezdi. Mislim da limiti ne postoje. Deki je radio sjajan posao i mislim da je bio pravi izbor. Ja sam zvezdaš i ja sam uvek tu. Zvezda uvek može da računa na mene. Nikad neću moći da joj kažem ne. Ako ikada bude bila potreba za Vladanom Milojevićem, on će biti tu. Zvezda je uvek u mom srcu i uvek će biti moja porodica. Uvek sam tu, zaključio je Milojević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE