KOŠARKA: Pešić otkriko ko je na spisku iz Partizana i Zvezde

Košarkaška reprezentacija Srbije 11. novembra igra protiv Velikej Britanije u i gostima u izuzetno važnom meču kvalifikacija za Mundobasket.

Selektor Srbije Svetislav Pešić ima problema oko sastavljanja spiska, ali su dva najveća rivala Partizan i Zvezda dala svoje igrače za predstojeće mečeve Srbije.

Iz Partizana poziv će dobiti Uroš Trifunović, Balša Koprivica i Danilo Anđušić, dok iz Crvene zvezde Pešić računa na Nemanju Nedovića, Luku Mitrovića, Ognjena Dobrića i Nikolu Topića otkrio je selektor u razgovoru za Mozzart sport.

-U ponedeljak će preglede imati Aleksa Avramović, videćemo da li na njega uopšte možemo da računamo i da li ćemo da ga stavljamo na spisak ili ne, otkrio je Pešić.

Kada je reč o ostalim igračima iz Evrolige, selektor je rekao.

– Na igrače koji su igrali Evropsko prvenstvo, a igraju Evroligu, već znamo da ne možemo da računamo za utakmicu sa Velikom Britanijom. Evroliga nije uspela da pomeri utakmice. Olimpija i Virtus to jesu učinili, možda će i neki drugi, ali to su za nas sve beznačajna pomeranja. Mi sa Velikom Britanijom igramo u petak, a putujemo za Njukasl dan ranije. Na igrače kao što su Kalinić, Gudurić, Micić, Lučić, Jaramaz i ostali ne možemo da računamo zbog obaveza prema klubovima – jasan je selektor Srbije.

Pešić je otkrio da najverovatnije neće moći da računa ni na igrače CSKA iz Moskve, Nikolu Milutinova i Dejana Davidovca.

– Predstoje nam razgovori sa CSKA u ponedeljak. Tada ćemo definitivno znati da li može nešto da se desi ili ne. Pregovori traju, situacija je u ovom trenutku teška i 99 odsto na njih nećemo moći da računamo, uprkos ogromnoj želji CSKA da nam izađe u susret. Uradili su sve da se utakmica sa Uniksom odloži ili pomeri, što dosad ipak nije bilo moguće. CSKA je želeo da pomogne, našli smo čak i nekoliko varijanti kako da se omogući odlaganje derbija. Videćemo da li će nešto da se promeni posle sastanka u ponedeljak – otkrio je Pešić

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE