PREKINUT LOŠ NIZ: Bentil i Vildoza vodili Zvedu do pobede u Laktašima!

Igokea – Crvena zvezda 70:76 (18:23, 17:18, 20:18, 15:17)

Košarkaši Crvene zvezde, savladali su na gostovanju Igokeu u susretu 5. kola ABA lige. Čitav meč obilovao je preokretima gde se bolje snašao tim Vladimira Jovanovića. Zvezda je tako prekinula niz od tri uzastopna poraza u Laktašima.

Kendrik Rej je poenima sa linije za slobodna bacanja otvorio susret. Zvezda se prva odlepila na 7:2 ali sledi serija Igokee od 6:0. Crveno beli su na početku uspevali da održe minimalnu prednost od 13:11 nakon trojke Vildoze.

Argentinac je sa još dva pogođena dalekometna šuta doneo crveno – belima maksimalnih +7 (18:11). U toj seriji pogodio je i Stefan Lazarević. Ubrzo su stigli i do prvog dvocifrenog vođstva 23:13 posle pogodaka Holanda i Nedovića. Tim iz Laktaša je pred drugi period smanjio na -5.

Zvezda serijom 7:0 otvara drugu deonicu. Posle dva ipo minuta bez pogotka, Đorđević je doneo Igokei prve poene u ovom periodu igre. Kasnije su uspeli tu razliku da spuste na 33:30 u korist Zvezde zahvaljujući izgubljenim loptama i slabijem šutu ekipe iz Beograda. Zvezda je odbila nalet pogocima Bentila i Petruševa.

Drugi deo je bio poenterski skromniji, pa crveno – beli idu na odmor sa +6 (41:35). Zvezda je ubacila do poluvremena sedam trojki naspram dve domaćina u čemu je i stekla prednost. Bentil je imao 10 a Vildoza 9 poena. Kendrik Rej ubacio je 15 koševa.

Sa četiri poena, Filip Petrušev je otvorio drugo poluvreme. Odgovorio je zakucavanjem Stivens na drugoj strani. Serijom 10:0 Igokea stiže do izjednačenja 45:45 u za njih vrlo efikasnom početku treće četvrtine. Stefan Marković je trojkom prekinuo ovu seriju. Od tog trenutka se igralo koš za koš. Antabija Voler pogodio je trojku kojom se Igokea odlepila na 55:50.

Potom crveno beli prave seriju 9:0 i poveli su 59:55. Tim rezultatom se ušlo u poslednju četvrtinu susreta, a Marin je propustio da donese i veću razliku.

Igokea košem Đorđevića otvara četvrti period. Sa 4:0 je i počela ovaj deo igre. Lazarević je dao prvi koš za Zvezdu tek nakon nešto više od dva minuta. Tim iz Laktaša je i u ovim momentima bio efikasniji u početnoj fazi četvrtog kvartala. Vildoza je pogodio trojku za 64:61.

Marković je trojkom na trojku odgovorio Kendriku Reju. Potom se nadovezao Vildoza za +6 Zvezde na nešto više od tri minuta pre kraja. Zvezda je posle tajm auta domaćina dodatno povećala prednost na 72:64 posle slobodnih bacanja Bentila.

Stivens i Rej su smanjili na 72:68 pred poslednji minut meča. Nedović je pogodio četiri slobodna bacanja i osigurao četvrti trijumf Zvezde uz neodigran meč sa Cedevita Olimpijom.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Luka Vildoza sa 19 poena i pet pogođenih trojki. Ben Bentil dodao je 17 koševa i sedam skokova.

Tim Igokee predvodio je Kendrik Rej sa 24 poena. Kroford i Stivens imali su po 13 koševa.

Zvezdu nakon ovog meča očekuje gostovanje Monaku u Evroligi. Igokea prekosutra čeka Bilbao u FIBA ligi šampiona.

Foto: Igokea m:tel/ Nikola Vuruna

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POTRAJAĆE POVRATAK U PL: Engleski drugoligaš rešio pitanje trenera

Fudbaleri Votforda su već dve sezone za redom u drugom rangu engleskog fudbala. Do Premijer lige će pokušati da stignu...

POVEZANE OBJAVE